Gelezen

Fairyloot Adult #25: maart 2024

In vergelijking met de februari-editie, kwam mijn Fairyloot doos van maart pas vrij laat binnen, namelijk de eerste week van april. Fairyloot had hierover op voorhand gecommuniceerd dat ze wat worstelden met leveringsvertragingen, dus ik was niet ongerust.

Het thema voor maart was Swan Lake en er werd ons een boek boordevol vervaarlijke magie, maanverlichte bossen, dodelijke vloeken en gevaarlijke Fae beloofd. De thema kaart straalde dit in ieder geval perfect uit!

Het boek is A Feather so Black van Lyra Selene.
Een auteur met zo’n sprookjesachtige naam moet wel sprookjesachtige boeken schrijven en dit doet de flaptekst toch zeker en vast uitschijnen.

In a kingdom where magic has been lost, Fia is a rare changeling, left behind by the wicked Fair Folk when they stole the High Queen’s daughter and retreated behind the locked gates of Tír na nÓg.

Most despise Fia’s fae blood. But the queen raises her as a daughter and trains her to be a spy. Meanwhile, the real princess Eala is bound to Tír na nÓg, cursed to become a swan by day and only returning to her true form at night.

When a hidden gate to the realm is discovered, Fia is tasked by the queen to retrieve the princess and break her curse. But she doesn’t go alone: with her is prince Rogan, Fia’s dearest childhood friend—and Eala’s betrothed.

As they journey through the forests of the Folk, where magic winds through the roots of the trees and beauty can be a deadly illusion, Fia’s mission is complicated by her feelings for the prince…and her unexpected attraction to the dark-hearted fae lord holding Eala captive. Irian might be more monster than man, but he seems to understand Fia in a way no one ever has.

Soon, Fia begins to question the truth of her mission. But time is running out to break her sister’s curse. And unraveling the secrets of the past might destroy everything she has come to love.

Zoals verwacht een hervertelling van “De Zwanenprinses“, maar dan met een Keltische twist.
Klinkt interessant, hoewel ook een beetje generisch. Op de duur beginnen al die korte inhouden op elkaar te lijken, lol.
Ook, ik ben wel verrast dat dit boek in deze doos van Fairyloot zit, gezien ze onlangs met een Romantasy abonnement zijn begonnen en dit klinkt als iets dat meer daarin thuis hoort. Hoewel ik dit genre zeker wel kan smaken, hoop ik wel dat de Adult doos zich nu wat meer op high fantasy zal beginnen focussen, gezien we de laatste tijd nogal veel romantasy kregen, naar mijn gevoel.

Fairyloot ontwierp opnieuw een compleet nieuwe omslag voor dit boek en ik ben mega onder de indruk. Echt een supermooie illustratie, ontworpen door @afterblossom_art, die mij nog meer doet denken aan De Zwanenprinses. Echt magnifiek mooi.
Deze keer worden we ook dubbel verwend met de omslag, want de standaardomslag staat geprint op de achterzijde in een alternatief kleurenpallet! Hoewel ik met de prachtige illustratie op de voorkant nooit geneigd zal zijn deze om te keren.

Het boek onder de omslag is ook schitterend gemaakt!
De hardcover heeft een soort getextureerde bekleding in een dieppaars met veren in een blekere kleur. Daarbovenop een ontwerp in zilverfolie van @blanca.design. Weeral magnifiek mooi.

Het boekenblok is ook rondom bespoten met een ontwerp. Vooraan een meerkleurige illustratie van een kasteel met een zwaan, boven en onderaan een bloemenmotief.
Fairyloot haalde echt alles uit de kast bij deze editie!

Binnenin vinden we nog een digitale handtekening van de auteur, een brief en prachtige geïllustreerde schutbladen (2x dezelfde illustratie) van dezelfde illustrator als de omslag.

Ik ben weer maar eens enorm onder de indruk van wat Fairyloot uit hun mouw schudde bij deze editie! Echt een magnifiek mooi gemaakt boek, tot in de puntjes uitgewerkt! Fan!
Nu hopen dat de binnenkant even mooi is als de buitenkant!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.