Gelezen

Leeslog april 2023

April was de maand van de magical readathon en zoals steeds komt dit ook prominent naar voren in mijn leeslog. Deze keer besloot ik om in plaats van eerst mijn maandspread te maken, een soort samenvatting van mijn reis in de readathon tot dus ver te maken. Het plan is dan dat ik voor mijn leeslog van volgend jaar een gelijkaardige pagina helemaal voorin maak, dat ik doorheen het jaar kan aanvullen.

Voor die pagina verzamelde ik alle informatie van mijn prestaties in de vernieuwde magical readathon: mijn personage, mijn toegangsexamen, mijn toelating tot een gilde, mijn studies en mijn reputatie.

Voor deze readathon bedacht BookRoast ook een nieuwe soort queeste op basis van een verhaal, bovenop de andere opdrachten voor de studies. Hiervoor maakte ik ook een aparte pagina, om mijn vooruitgang op bij te houden.

En nu ik deze spreads had gemaakt, kon ik voor mijn maandomslag gewoon verder gaan zoals anders, zonder nog teveel toevoegingen te moeten maken voor de readathon!
Voor april koos ik voor een groene kleur, geïnspireerd door een kalenderprentje van wat bloesems. Voor het schrijven gebruikte ik zowel groen als een bronzig kleur, gecombineerd met nog wat stickers.

Voor mijn lijst met gelezen boeken werd het een beetje krap, waardoor ik de laatste paar boeken wat dichter bij elkaar moest schrijven. Vroeger zou ik mij daar druk in hebben gemaakt en geneigd zijn geweest om daar een blaadje over te kleven en opnieuw te beginnen, want het ziet er niet perfect uit. Nu kan ik dat precies wel loslaten, waar ik wel blij om ben, lol.

Voor mijn favoriete boek van de maand april waren er toch wel een paar kandidaten. Het boek dat ik de hoogste score gaf was Before They Are Hanged , maar omdat ik al een boek uit deze reeks uitkoos voor de favoriet van februari, wou ik een ander boek kiezen. En dan stak deze The Mysterious Case of the Alperton Angels er met kop en schouders bovenuit wat leesplezier betreft!

De bladzijden met mijn recensies per boek volgen zoals steeds hetzelfde schema. Deze maand waagde ik me nog eens aan een klein beetje tekenen voor de scheidingslijn. Heel eenvoudig, maar toch soms mooier getekend dan anders, afhankelijk van hoeveel goesting en geduld ik op dat moment had, lol.

Tot slotte voegde ik nog een afdruk toe van alle gelezen boeken voor de readathon en voor welke klas. De allerlaatste overgebleven pagina gebruikte ik dan om mijn semester een beetje samen te vatten en om mijn punten bij te houden van de zijqueestes waar ik nog mee bezig ben, zodat ik weet in welke rang ik in augustus kan starten!

Heel tevreden met deze maand in mijn leeslog, zowel voor mijn gebruikelijke maandelijkse spreads, waarvoor ik de layout heel mooi vind en tegelijkertijd rust vind uitstralen, als voor de extra spreads die ik maakte voor de readathon.

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.