Gelezen

Fairyloot #29: maart 2023

De Fairyloot YA doos van maart kwam gevoelsmatig heel snel na deze van februari, die uitzonderlijk laat werd geleverd, waardoor er slechts 2 kleine weken tussen hun ontvangst zat. Precies alsof het mijn verjaardag was, lol.

Het thema van maart was Eternal.
De revolutie is nabij… maar macht is eeuwig en het is tijd om een kant te kiezen. Kom je in opstand of sluit je je aan bij de machthebbers?

Het eerste item in de doos is er eentje dat ik nog nooit in een Fairyloot heb ontvangen en ik wel een leuke variatie vind op de populaire mokken: een dessertbordje!
Het ontwerp werd geïnspireerd door de prachtige serie The Winternight Trilogy van Katherine Arden, ontworpen door @blanca.design.

Deze Fairyloot doos voelde bijzonder licht aan en zag er niet echt gevuld uit, wat verklaard wordt door de volgende 3 items die elk vrij klein zijn:

  • een metalen boekenlegger met het personage Wrath uit Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco en ontworpen door @monolimeart
  • een stickervel met boekige stickers van @no0nedesigns
  • een geborduurd zakje om tarotkaarten in op te bergen, ontworpen door @thequirkycupcollective

Op zich alle drie prima items, maar alle drie samen in één doos voelt een beetje miniem, vooral vergeleken met de prijs en wat in andere dozen zit, vind ik…

De tarotkaarten deze maand tonen personages uit One Dark Window van Rachel Gillig, een boek dat ik in februari las en waar ik me echt mee heb geamuseerd.

Het boek van de maand ten slotte is Seven Faceless Saints van M.K. Lobb, een meeslepend moordmysterie dat zich afspeelt in een duistere fantasiewereld waar op een moordenaar wordt gejaagd, een kwade macht alles dreigt te verslinden en twee personages gedwongen worden hun verleden onder ogen te zien.

Voor hun editie koos Fairyloot toch wel voor een interessante aanpassing in de kleuren. De illustratie is dezelfde als voor de standaard editie, maar Fairyloot zette die op een bruine achtergrond, met rode en zilverfolie accenten.
Opvallend ook is dat dit boekje enorm klein is in vergelijking met gelijk ander Fairyloot boek dat ik ooit kreeg. Hij is slechts een twintigtal centimeter hoog – de grootte van een pocket paperback – terwijl hun boeken gemiddeld toch zo’n 5cm groter zijn.

Onder de cover ging Fairyloot voor een schokkend contrasterend witte hardback, met rode folie-accenten, die ik best mooi vind, maar ik ben geen grote fan van de spierwitte achtergrond.
De gespoten rand vind ik dan wel weer fantastisch mooi en gedetailleerd. Ik ben wel fan van een gespoten rand die een echo is van de cover illustratie!
De schutbladen hebben twee unieke en heel mooie illustraties van @dianadworak en het boek komt opnieuw gesigneerd door de auteur.

Op zich geen slechte Fairyloot doos, maar ik voel toch iets van ontgoocheling, omdat alles zo miniem aanvoelt, tot aan het mini-boekje. Ergens eigenlijk niet slecht dat ik niet super enthousiast ben, want dit was mijn voorlaatste YA doos van Fairyloot voor mijn abonnement vervalt. Het voelt zo’n beetje als een extra bevestiging voor mijn beslissing om mijn abonnement niet te verlengen!

Groetjes,
Charlotte