Gelezen

Fairyloot #28: februari 2023

De februari Fairyloot Young Adult doos werd pas halverwege maart bezorgd. Februari leek algemeen een beetje een moeilijke maand voor Fairyloot om binnen te geraken in Belgi√ę. Ik vermoed dat ze wat op zoek zijn naar nieuwe bezorgers, want mijn Adult doos werd vastgehouden bij de douane en uiteindelijk terug gestuurd ūüôĀ Dus mijn Adult boek van februari heb ik nog steeds niet ontvangen, maar gelukkig liet de douane mijn YA doos wel het land binnen!

Het thema van februari was Morally Grey.
Hoe ver zou jij gaan om je doelen te bereiken? Zou je je morele kompas opgeven? De grens tussen goed en kwaad tarten? Deze box is opgedragen aan de personages wiens motieven twijfelachtig zijn, maar hun doelen zijn duidelijk… en ze zullen er alles aan doen om ze te bereiken!

Het eerste item is een keramische mok, altijd fijn om te krijgen, vind ik, ongeacht het fandom. Natuurlijk leuker als het een fandom is waar ik ook van hou, maar ongeacht vind ik mokken een fantastisch iets om te krijgen. Deze werd ontworpen door @Avendellart en het toon personages van de From Blood and Ash serie van Jennifer L. Armentrout, een serie waar ik niet echt nieuwsgierig naar ben, maar de illustratie is wel mooi, vooral samen met de goudfolie.

Nog een item dat ik altijd praktisch vind om te krijgen. Het is bedoeld als pennenzak, maar ik gebruik deze vooral om kleine haak- of breiwerkjes in te bewaren als ik pendel!
Deze werd ontworpen door @chattynora en is gebaseerd op These Violent Delights van Chloe Gong. Dit was trouwens het allereerste Fairyloot boek dat ik kreeg en ik ben een beetje beschaamd om te zeggen dat ik het nog altijd niet las…

Vervolgens een prachtige print met illustratie van @Rosiethorns88, toch één van mijn favoriete illustratrices. Deze illustratie hoort bij Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber, ook een oud Fairyloot boek dat ik nog niet las, omdat ik eerst haar Caraval serie wil lezen.

Het laatste item is een mooie zilverkleurige ketting met eikenboom of levensboom als hanger. De ontwerper is @Jezhawk en de hanger zou een replica zijn van een halsketting vernoemd in The Black Witch Chronicles van Laurie Forest, een boek of serie waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord

De vaste waarden in de Fairyloot YA doos zijn natuurlijk de tarot kaarten. Dit zijn Imani, Taha en Qyad uit Spice Road van Maiya Ibrahim, een boek dat in januari nog maar in de Fairyloot zat in een prachtige editie.

Het boek van deze maand is er eentje dat ik eigenlijk nog helemaal niks van had gehoord. City of Nightmares van Rebecca Schaeffer. De beschrijving als een mix tussen Gotham City en Strange the Dreamer klinkt alvast interessant en de eerste zin op de flaptekst doen mijn intrige alleen maar stijgen: Sinds haar zus veranderde in een mensenetende spin en zich al slachtend een weg door de stad baande, is de negentienjarige Ness doodsbang.
Euhm, wat?! Lol!

De Fairyloot editie heeft dezelfde coverillustratie als de standaardeditie, maar in zachtere kleurtjes die ik persoonlijk mooier vind, hoewel de rode kleur misschien beter bij de brutale inhoud past?

Op de harde kaft, met een vezelachtige structuur, is een illustratie geprint die doorloopt op de drie zijden van de kaft. Op de papierkant is ook een illustratie gespoten in een interessante gradi√ęnt met de intrigerende Pterodactylus. Ook op de schutbladen staan opnieuw illustraties van @avendellart en het boek werd gesigneerd door de auteur.

Dit was een vrij ok Fairyloot doos. Niet super opwindend, maar wel met een paar nuttige items en een boek dat heel anders lijkt dan hun gebruikelijke stijl en dat met toch wel intrigeert!

Groetjes,
Charlotte