Gemaakt

Meneertjes broek

Kerst is al eventjes achter de rug en de kerstcadeautjes zijn allemaal uitgepakt, maar ik toonde die nog niet allemaal hier. Allé, toch niet de zelf gemaakte cadeautjes.
Na al de breimolen maaksels, vandaag nog eens een naaiwerkje!

Voor mijn jongste petekind maakte ik eerder al eens het Jim broekje uit La Maison Victor (sep/okt 2016). Het resultaat vond ik toen zo leuk, dat ik me voornam die nog eens te maken.

Toen ik in de Veritas een restje groen linnen tegen kwam met serieus wat korting, zag ik daar meteen een tweede Jim broekje in.
Doorgaans vind ik het moeilijk om in een stof het eindresultaat te zien. Als ik dan wel eens zo’n openbaring heb, dan moet ik daar natuurlijk iets mee.

Daar waar ik de eerste keer nogal in de haren krabte met alle verschillende stappen, ging het de tweede keer al een pak vlotter. Ik wist nu al op voorhand waarom dat voorpand zo’n rare vorm had en wist dus waar ik naartoe moest.

Voor de boordstof vond ik ook in Veritas de perfecte kleur bij mijn stof. Als extra accentje gebruikte ik wat oranje garen voor bepaalde naden.

Uiteindelijk bleek ik weer maar eens te veel stof te hebben gekocht. Genoeg dat ik er nog een broek uit zou kunnen maken als ik dat wou!
Iemand in de naailes stelde echter een vestje of hemdje voor, wat ik een keigoed plan vond. Helaas had ik niet voldoende tijd meer om dit ook nog voor kerst te maken, maar ik onthoud het idee voor een volgende keer!

Wel had ik nog tijd om van een restje een strikje te maken. Zo schattig!

Als ik dan straks ook nog een hemd of vestje maak, zat dit een prachtige outfit zijn. Maar voor nu waren de broek en het strikje ook al een succes!

Groetjes,
Charlotte