Gelezen

Fairyloot #25: november 2022

De Fairyloot van november werd halfweg december bezorgd. Niet veel vroeger of veel later dan de andere dozen, toch blijft het moeilijk voorspellen wanneer de bezorging plaats zal vinden. Wel kan ik er bijna prat op gaan dat dit zal gebeuren als ik niet thuis ben, lol.

Het thema van november was Witching Hour, het heksenuur dus.
Bij volle maan en duisternis is het tijd om je wereld opnieuw uit te vinden. Deze doos werd opgedragen aan heksen die het hef in eigen handen nemen en magie gebruiken om hun lot zelf te vormen.

Als eerste vond ik deze mok met glanzende details. Het toont personages uit Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco en werd ontworpen door @avendellart.
Dit boek is het eerste boek in een vrij geliefde serie die ik bewust aan me voorbij heb laten gaan. Natuurlijk ben ik ergens wel nieuwsgierig, maar er zijn gewoon te veel boeken en te weinig tijd, lol.

Oh, maar dit is mooi en uitermate welkom! Een prachtig geïllustreerd notitieboek om boeken in te recenseren. Ik heb sowieso mijn leeslog, maar ik gebruik dergelijke notitieboekjes tijdens het lezen graag om mijn gedachten in neer te kriebelen vooraleer ik een coherente recensie schrijf.
En deze is zo mooi met een soort cottage witchy vibe ontworpen door @chattynora.

Reproducties van zwaarden zijn precies in. Ik kreeg er net nog maar eentje in mijn laatste Illumicrate doos en nu brengt Fairyloot er ook nog eentje!
Deze briefopener werd geïnpireerd door Serpent & Dove van Shelby Mahurin, nog zo’n reeks die ik aan me voorbij liet gaan wegens al te veel boeken op mijn TBR. Het ontwerp van dit zwaard is van @jezhawk.

Een pin werd het laatste item in deze novermber-doos. Het is een boek voor toverspreuken, perfect passend dus bij het heksenthema. Het ontwerp is van @noonedesgin.

Voor we het boek hebben, eerst nog even de tarotkaarten van de maand: De Ster en De Toren voorgesteld door Loulie en Mazen uit The Startdust Thief van Chelsea Abdullah, geïllustreerd door @arz28.

Het boek van de maand ten slotte: The Ones we Burn van Rebecca Mix; een alleenstaand heskige, epische fantasy met een vleugje romantiek.

De Fairyloot omslag toont dezelfde illustratie als de standaardeditie, maar met nieuwe, meer ingetogen kleuren.

De omslag zelf heeft een tweezijdig ontwerp, met illustraties van @carnemia

De zijkanten hebben een gesprayd ombre-effect en de harde kaft heeft een illustratie in bronskleurige folie.
De schutbladen hebben zowel voor als achteraan een unieke illustrtatie, ook van @carnemia. Ongetwijfeld heel getalenteerd, maar niet echt een stijl die mij ligt, helaas.
Het boek komt ook met een door de auteur gesigneerde sticker.

Een goeie doos opnieuw, waarbij het notitieboekje zonder twijfel mijn favoriete extra is!
Maar ik ben wel opnieuw beginnen nadenken over mijn abonnement. November was de 5-de keer dat mijn Fairyloot abonnement werd hernieuwt voor 6 maanden. Ik heb toen al getwijfeld of ik al dan niet zou hernieuwen, maar mijn FOMO liet niet toe te annuleren. Maar nu denk ik wel dat ik in mei niet opnieuw ga vernieuwen. We zullen zien of ik al dan niet terugkrabbel op deze beslissing, lol.

Groetjes,
Charlotte