Gelezen

Illumicrate #2: oktober 2022

Het Illumicrate abonnement dat ik in augustus startte was meteen eentje voor 6 maanden, startend met de doos in september, die begin oktober werd geleverd.
De doos voor oktober werd op zijn beurt begin november geleverd. Ter info, Illumicrate gebruikt een andere bezorgdienst dan Fairyloot, en de track & trace wordt geleverd door Colis Privé.

Het Illumicrate thema voor oktober was From Beyond Death en hoewel het pamflet qua layout goed aangepast was, waren ze binnenin wel vergeten de titel aan te passen, lol.

Bovenin de doos lag meteen al iets waar ik blij van werd: een dekentje! En niet zomaar eentje, een super zacht en fantastisch mooi geïllustreerd dekentje geïnspireerd door Strange the Dreamer.
Ik las deze duologie dit jaar en vond hem fantastisch. Eén van mijn favoriete series ooit! En dit dekentje ontworpen door @Yoshiyoshitani doet deze serie zeker eer aan.

Dit teekopje met schoteltje is blijkbaar de laatste in een serie die Illumicrate deed voor kopjes geïnspireerd door mythologie. De illustratie door @niallcgrant is van Hades & Persephone, de heersers van de onderwereld.
Persoonlijk ben ik geen zo’n fan van de stijl en gebruik ik nooit zo’n stijl kopjes om iets uit te drinken, dus ik denk dat ik ga kijken of ik er iemand anders mee kan plezieren.

Het volgende item werd pas mee geleverd in de doos van november: een papier-knutselpakket van @rosiethorns88.
Het toont een scène uit Ninth House van Leigh Bardugo, een boek dat ik (spoiler) deze maand heb gelezen en FAN.TAS.TISCH vond, dus ik zal toch eens mijn mouwen opstropen om dit knutselwerkje te maken. Ik ben grote fan van Rosie’s art en vind het ongelofelijk wat ze maakt met papier!

Als laatste item was er nog een set van mooie kabelbinders. Altijd handig! En ze hebben met inspiratie gegeven wat ik kan doen met vele stofrestjes die ik nog liggen heb!

Het boek van de maand ten slotte is The Whispering Dark van Kelly Andrew; een duistere, sfeervolle fantasy over een dove student met een eigenaardige connectie met het hiernamaals.

De omslag van de Illumicrate editie is vrij gelijkaardig aan de standaard editie. De kleur werd veranderd van paars naar roze, het lettertype werd wat aangepast en er werden wat meer bloemetjes toegevoegd aan het boeket.

De omslag is echter wel omkeerbaar met een alternatieve cover met illustraties van de personages door @avendellart. De randen zijn prachtig gespoten in een gelijkaardig bloemenmotief als de omslag, en op de hardcover staan er nog meer bloemen in een roze folie. De schutbladen zijn ook passend en mooi geïllustreerd en het boek werd gesigneerd door de auteur.

Een leuke tweede doos van Illumicrate!

Groetjes,
Charlotte