Gelezen

Leeslog augustus 2022

Inspiratie voor mijn leeslog van augustus kwam door een stickervel van de Action van het merk Decotime. Het was een vel met allemaal pastelachtige stickertjes van schattige diertjes met bloemenkronen. Heel zoet allemaal, niet mijn gebruikelijke stijl, maar deze vond ik zo leuk dat ik ze wou gebruiken voor mijn leeslog.
Uiteindelijk gebruikte ik er bijna geen en als ik er eentje gebruikte kwam die er pas na de feiten bij kijken, lol. Grappig hoe inspiratie zich vaak vertaald naar de realiteit.

Voor mijn titelpagina gebruikte ik uiteindelijk iets anders van de Action: een kleurrijk inpakpapiertje dat ooit eens in een boekje met kaarten kwam. De kleurtjes leunden heel dicht bij deze van de stickers, dus ik dacht dat dit wel mooi samen ging gaan.
Aan de linkerkant bedekte ik de ganse pagina met het papiertje als achtergrond. Voor de voorgrond ging ik nog eens voor een boekige foto van Pinterest dat ik uitprintte en eerst op een groene kaart plakte uit hetzelfde boek als het inpakpapier, om het een kader te geven. Voor de maand tekende ik zelf een banner op zwart papier met een witte gelpen. Afwerken deed ik uiteindelijk met een aantal van de stickers van het stickervel, maar niet deze van de diertjes die mij inspiratie hadden gegeven.

Rechts ging ik uiteraard voor dezelfde uitstraling en het was hier dat ik toch één van de stickers van de diertjes kleefde om de ruimte rond de kalender op te vullen. Ik kon kiezen tussen leeuw, tijger, zebra, lemur, giraf en zo voort, maar koos voor mijn lievelingsdier: de olifant.
Mijn TBR van de maand was uiteraard deze voor de Magical Readathon en kreeg zijn eigen aparte spread.

De printouts die G voor haar readthon maakt zijn altijd meer in de ouderwetse stijl van perkament. De vorige keren dat ik mee deed aan de readathon en dit in mijn leeslog bijhield, probeerde ik min of meer trouw te blijven aan die stijl. Deze keer wou ik echter in dezelfde kleurrijke stijl blijven als de vorige spread.
Ik vind wel dat ik er goed in geslaagd ben de beide stijlen te combineren. Het gebruik van decoratief lettertype met sporadisch geplaatste elementen uit de printouts gaat goed met de kleurrijke achtergrond en de groene en roze stiften die ik gebruikte om mee te schrijven.

Links kwam mijn TBR voor mijn gekozen carrière van Mage Hunter. Zoals je eerder al kon zien in mijn samenvatting van de boeken van augustus, las ik alle boeken nodig om mijn semester in Orilium met succes af te ronden.

Rechts wou ik mijn vooruitgang van mijn status in mijn Gilde bijhouden. Achteraf gezien had ik beter de Quests bovenaan geplaatst en dan de vooruitgangsbalk onderaan, maar bon, dit werkt ook.
Onderaan staan dus de queestes waaraan je, bovenop je carrière opdrachten, aan mee kon doen gedurende de maand. Elke queeste staat voor een leesopdracht en aan het begin van de maand werden er 10 vrij gegeven. Later op de maand verschenen er nog queestes, maar daar had ik geen plaats meer voor voorzien in mijn leeslog, maar dit loste ik op door het inkleven van een uitvouwbare lijst.
Naast mijn 6 opdrachten voor mijn carrière, kon ik nog 7 queestes voltooien, goed voor een totaal van 70 reputatiepunten binnen mijn gilde. Samen met de punten die ik kreeg voor het voltooien van mijn semester, heb ik nu 280 punten binnen mijn gilde en ga ik over naar het volgend niveau van Revered. Dit geeft mij de mogelijkheid om volgend semester een opdracht te voltooien zonder trouw te blijven aan de opdracht, gewoon door een boek te lezen, ook al past die niet binnen die opdracht.
Dit semester was ik echter nog maar een Assistant, wat me wel de mogelijkheid gaf een niet uitgelezen boek toch te doen meetellen, maar dit voordeel heb ik dus niet nodig gehad, want ik las alle boeken helemaal uit!

Maar goed, terug naar de leeslog. Zoals steeds volgt daarna de spread met de gelezen boeken, maandstatistieken en favoriete boek van de maand. Hier heb ik niet echt iets over te zeggen. De indeling is onveranderd ten opzichte van vorige maanden en de stijl is dezelfde als bij de eerste twee spreads van deze maand.

Afsluiten doe ik zoals steeds met een collage van alle recensies die ik schreef bij de gelezen boeken. Deze maand was ik bijzonder woordig bij verschillende boeken, zowel diegene die ik geweldig vond als diegene die ik wat minder vond.
De indeling van deze pagina’s is weinig creatief. Het gebruik van kleuren zorgen dat het geen grote zwarte vlek is en een simpele scheidingslijn zorgen voor wat meer structuur.

Inspiratie begon deze maand met een stickervel, maar draaide helemaal anders uit. Ik ben hier echter niet rouwig om, want ik vind het wel heel mooi geworden!

Groetjes,
Charlotte