Gelezen

Fairyloot #17 – maart 2022

Het thema van de maart Young Adult doos van Fairyloot stond helemaal in het teken van lotsbeschikking: Threads of Fate.
Op basis van de stijl van de illustratie en de beschrijving van het boek van de maand was ik super benieuwd, want het boek dat ik verwachte, daar keek ik echt naar uit.

Wat als je leven voorbestemd was, hoe ver zou je dan gaan om dit te veranderen? Deze doos wordt opgedragen aan personages die vechten tegen het lot en hun leven in eigen handen willen nemen.

Geen boekenbox zonder boekenleggers en ook al krijg je bij Fairyloot altijd een boekenlegger gebaseerd op de thema illustratie, ik ben toch altijd blij als er nog meer bij zitten.
Deze keer een houten boekenlegger met een prachtige ets naar de hand van @avendellart. De inspiratie komt uit Circe van Madeline Miller, één van mijn favoriete boeken geïnspireerd op de Griekse mythologie.

Het tweede item, een stickervel met de personages uit The Raven Cycle van Maggie Stiefvater, zou ik waarschijnlijk toffer gevonden hebben als ik de boeken had gelezen. Het is nochtans niet uit gebrek aan interesse, want de serie staat al eventjes in zijn totaliteit in mijn boekenkast te wachten. De illustraties zijn van @vvivaa

Toen ik de doos voor het eerst opende, werden mijn ogen eigenlijk direct naar dit item getrokken. Zo’n mooie kleurtjes en ontwerp!
Deze kussensloop is geïnspireerd door Raybearer van Jordan Ifueko, een boek dat ik al meermaals zag passeren, maar niet meteen hoog op mijn TBR heb staan. Maar ook zonder het boek te hebben gelezen staat deze kussensloop super mooi. Zelfs de quote vind ik uit context inspirerend.

Het volgende item is een theeblik geïnspireerd door het boek uit deze doos en werd ontworpen door @chattynora.
Ik denk dat dit de tweede keer is dat ik een theeblik krijg in een Fairyloot. Er staat in ieder geval al eentje in mijn boekenkast, maar ik heb dat nog niet in gebruik genomen. Ik heb nochtans wel wat losse thee liggen in huis, maar vraag mij af of zo’n theeblik echt beter is dan de zakjes waarin ze komen? Iemand ervaring mee?
In ieder geval, dit theeblik is bijna te mooi om weg te zetten in een keukenkast!

Een kaartspel kreeg ik ook al eerder in een boekendoos, hoewel ik niet meer weet of het Fairyloot of Owlcrate was.
Dit spel kaarten is prachtig ontworpen door @naiivu en bevat illustraties van personages uit vier verschillende verhalen: bij harten is dat Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan, bij klaveren Only a Monster van Vanessa Len, bij schoppen Jade Fire Gold van June CL Tan en bij ruiten Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim. Alle vier deze boeken kreeg ik al in een eerdere Fairyloot doos, maar moeten ik allemaal nog gelezen.

Bij de vorige Fairyloot doos zaten de laatste tarot kaarten van de lopende set. Deze keer begint Fiaryloot aan een compleet nieuwe set en de spits wordt afgebeten met de Magiër en de Dwaas. De personages op de kaarten komen uit Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan en werden geïllustreerd door @arz28.

En dan het boek, precies het boek dat ik op had gehoopt en had verwacht op basis van het thema: The Girl Who Fell Beneath the Sea van Axie Oh.
Dit is een hervertelling van het klassieke Koreaanse verhaal van Shim Cheong.

De omslag van de Fairyloot editie is uniek voor deze doos. De illustratie is, denk ik, dezelfde als deze voor de UK-editie, maar de kleuren zijn anders.

Onder de omslag zit een hardcover met een illustratie in folie. De zijkanten van het boek zijn geschilderd, met een stencil van een draak aan de voorkant. En opnieuw zit er geen extra illustratie op de achterkant van de omslag, maar krijgen we twee prachtige illustraties op de schutbladen in het boek.
Echt opnieuw een super mooie editie en ik kan niet wachten om dit boek te lezen!

En hier nog een overzichtje van de volledige inhoud van de doos.
Qua items vind ik deze iets minder dan vorige maand. Allemaal wel heel mooi, maar minder bruikbaar. Het boek daarentegen is weer een schot in de roos!

Groetjes,
Charlotte