Gelezen

Fairyloot #16 – februari 2022

Het thema van de Fairyloot van februari was To the moon and back.
De maan overschaduwt alles behalve de helderste sterren, en we kennen allemaal personages die een lichtpuntje zijn voor degenen van wie ze houden. Deze doos is gewijd aan betoverende hemelse werelden en onze favoriete weelderige romances.

Met dit thema en dit prachtige themakaartje wist ik eigenlijk al meteen welk boek ik kon gaan verwachten, want het is één van boeken waar ik dit jaar naar uit keek. Dus ik was toch wel benieuwd naar de doos en, vooral, naar de prachtige uitgave waarmee Fairyloot ons deze keer mee zou verrassen.

Hier alles wat ik uit de doos haalde.

Ah, jeij, er zitten nog eens kousen in de doos. Komt altijd van pas! Deze keer zijn het kortere sokjes, met een ontwerp geïnspireerd door The Starless Sea van Erin Morgenstern. Ik las dit boek vorig jaar nog maar en vond het fantastisch.
De kousen werden ontworpen door @jezhawk.

Een mooie, delicate ketting met wassende maan, ontworpen door het Fairyloot team, en geïnspireerd op Crescent City van Sarah J. Maas.
Dit boek, en zijn vervolg dat onlangs nog maar uitkwam, staan beiden nog ongelezen in mijn kast. Ja, ik kocht boek 2 zonder al boek 1 te hebben gelezen, maar ervaring met deze auteur zegt dat haar boeken als zoete broodjes binnen glijden, dus ik verwacht van deze hetzelfde eigenlijk.
De ketting vind ik wel mooi, maar ik vind het eigenlijk wel jammer dat “crescent city” er in gestencild is. Nu ben ik toch precies minder geneigd deze te dragen. Hij kan in principe ook wel achterwaarts gedragen worden, maar die kant is duidelijk een achterkant, dus ik weet het niet zo goed.

Een print naar de hand van @cyt_draws geïnspireerd op Wicked Fox van Kat Cho, een serie gebaseerd op de Koreaanse legende van de vos met 9 staarten. Ik herken deze titel wel, en ook al ben ik wel nieuwsgierig naar de mythologie, heb ik dit boek (nog) niet op mijn TBR gezet. De print zegt mij dan ook weinig, behalve dat het wel een mooie stijl is.

Een tweede jeij! Een schoudertas! Die heb je nooit te veel, toch?
Het ontwerp is heel kleurrijk en niet meteen iets waar ik zou naar grijpen, maar aan de stijl van de illustratie wist ik meteen dat dit van @rosiethorns88 was. Deze artiest maakt niet gewoon simpele tekeningen, maar een heus papieren kunstwerk in 3D. Onlangs deelde ze op haar Instagram meer foto’s die de schaal van dit kunstwerkje beter tot zijn recht laten komen.
Oh ja, en de inspiratie voor het ontwerp is het boek dat onderaan in deze doos zit.

Amai, amai, hier komt een derde jeij! Metalen boekensteunen! Ook daarvan kan je er nooit genoeg hebben, vind ik.
Deze hebben een heel mooi motief met maan, zon en sterren, wat helemaal past in het thema, ontworpen door @jezhawk.

De allerlaatste tarotkaarten in deze set zijn opnieuw geïnspireerd op Red Rising van Pierce Brown: De Koningin en Koning van Munten.
De set is nu compleet, maar gezien ik nog geen Fairyloot kreeg toen ze begonnen zijn met deze tarotkaarten is mijn set niet compleet, dus voor mij zijn het eerder illustraties.
Ik las dat Fairyloot van plan is om opnieuw te starten met een nieuwe set tarot kaarten, deze keer met hemellichamen.

En dan het boek, dat is inderdaad het boek dat ik had verwacht en ben ik dus super blij mee: Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan.
Dit is een romantische en meeslepende epische Fantasy, geïnspireerd op de legende van Chang’e uit de Chinese mythologie.

De omslag voor de Fairyloot editie is helemaal uniek en ook al vind ik deze echt wel mooi, ik denk dat ik de normale cover precies nog iets mooier vind.

Net als vorige maand staat er geen extra illustratie op de achterkant van de omslag, maar zijn de beide schutbladen wel prachtig geïllustreerd door @gracezhuart. Zij maakte ook de mooie illustratie die in folie op de hardcover is gestencild.
Ook is het boek gesigneerd door de auteur en zit er een geïllustreerde postkaart bij met een brief van de auteur. Deze illustratie is ook door @rosiethorns88.
Het allermooiste vind ik waarschijnlijk nog de geschilderde zijkanten van het boek met het prachtige, meerkleurige bloemendesign.

Deze februari doos was voor mij echt een succes. Niet alleen een boek waar ik al naar uit keek, maar ook heel wat items waar ik echt blij van werd.
Dit maakt het nu weer extra moeilijk om te beslissen wat ik met mijn abonnement ga doen, zoals ik voor de doos van januari al schreef: Stop ik mijn abonnement in mei, vervang ik het door het “alleen maar boeken” abonnement of laat ik het toch nog even door lopen. Hmmm, moeilijk…

Groetjes,
Charlotte