Gemaakt

Oker tuinbroek

Voor mijn neefje maakte ik al een paar salopettes, allemaal via het patroon voor de Raf tuinbroek van La Maison Victor.

Dat manneke is daar zooooooo schattig mee, maar helaas groeit hij daar ook zo snel uit en is de Raf tuinbroek maar in de allerkleinste maten beschikbaar. De laatste twee naaide ik al via een zelf uitvergroot patroon, maar ook dat begint toch wel wat krap te worden. Dus was ik al een tijdje aan het uitkijken naar een gelijkaardig patroon dat deze kon vervangen. Dit heb ik denk ik nu wel gevonden in dit patroon van Made By Me Patterns

Het is een patroon dat je zelf direct kan downloaden na aankoop en dus ook zelf moet printen. Je kan dat ofwel thuis doen op gewoon A4 papier dat je daarna zelf aan elkaar moet plakken tot een patroon, of je kan naar een printshop gaan met het A0 document en het daar meteen groot laten afdrukken.
Bijkomend krijg je ook een heel uitgebreide foto tutorial die elke stap van het naaiproces toelicht. Dus echt wel het totaal concept! Mijn ervaring met online gekochte patronen is tot nu toe nog steeds niks dan positiefs. Ik vind die patronen vaak ook veel duidelijker uitgelegd dan in een magazine van bijvoorbeeld La Maison Victor of de Knip.

Voor mijn eerste versie van deze salopette – ik zeg eerste want er komen er ongetwijfeld meer – koos ik voor een okergele joggingstof en mat zwarte snaps. Ik ging ook voor het lange broek formaat.

Eenmaal alle onderdelen geknipt en de benodigde stukken geplakt met versteviging, zat de broek erg snel in elkaar, met een heel mooi resultaat.

Dikke aanrader dus, dit patroon 🙂

Groetjes,
Charlotte