Gemaakt

Fons shirts

Vorig jaar in juni deed ik mezelf een overlock machine cadeau.
Daarvoor, als ik thuis iets naaide, werkte ik het ofwel af met een zigzagsteek of helemaal niet. Werkstukken waar ik echt een mooie afwerking voor wou, liet ik om te naaien tijdens de naailes, waar overlock machines beschikbaar zijn.
Onder andere doordat ik geen overlock machine had, naaide ik niet zo veel thuis af. De perfectionist in mij liet zich steeds afremmen. Daarom dus de beslissing om een overlock te kopen en ik heb die beslissing mij nog geen seconde beklaagd!

Nu, naast het mooi afwerken van stukken, lees ik ook vaak dat werkstukken volledig op de overlock worden genaaid, wat mij een enorme tijdswinst lijkt. Maar hoe doe je dat nu? En lukt dat echt zo gemakkelijk?

Dat was wat ik wou proberen en oefenen, toen ik het Fons & Sien Shirt & Dress patroon van wisj.be downloadde en printte.

In mijn stoffenvoorraad vond ik nog een leuke blauwe tricot met monstertjes en nog een klein restje donker groene tricot met leeuwtjes. Voor de effen kleuren ging ik even naar de Zeeman en kocht ik goedkope T-shirts in de allergrootste beschikbare maat.
Ja, het klinkt misschien een beetje zot om T-shirts te verknippen om T-shirts van te maken, maar prijsgewijs kwam het goedkoper uit dan ergens een metertje stof te kopen.

Het naaien op de overlock ging niet meteen van een leien dakje. Vooral de spelden om de stofdelen mooi op elkaar te kunnen naaien vormden een uitdaging, met soms een beetje krinkel-de-winkel naden tot gevolg.
Maar hoe meer ik het deed, hoe gemakkelijker het werd.

De stukken zijn niet perfect, maar wel perfect draagbaar!
Bovendien werden ze inderdaad wel heel snel in elkaar gezet. Nu, dit ligt misschien niet aan de overlock, gezien het sowieso niet zo’n ingewikkeld patroon is om te naaien.

Ik weet niet of ik zo nog volledig dingen op de overlock zal maken, maar het is een leuke truc om achter de hand te hebben!

Groetjes,
Charlotte