Gelezen

Fairyloot #14 – december 2021

Het thema voor de Fairyloot van december was Dance with Death. Deze doos zou het nieuwe verzamelobject – dat de tarotkaarten zal gaan vervangen – introduceren. Meteen eentje geïnspireerd door Hades en Persephone, waar ik toch naar uit keek!

Helemaal bovenaan de doos zat al meteen een eerste boek. Jawel, opnieuw een doos met twee boeken!
Dit is The Coldest Touch van Isabel Sterling, een boek met vampieren, een vloek en een onwaarschijnlijke romance.
Dit exemplaar is een paperback, maar met een cover uniek voor Fairyloot en met een digitale handtekening van de auteur.

De overige drie items in deze doos waren:

  • Een briefopener in de vorm van een zwaard. Het is een replica van het zwaard van de Hartenprins uit Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber
  • Een opstrijkbare patch in de vorm van de tatoeage van Nasir uit We Hunt the Flame van Hafsah Faizal, die ook de patch ontwierp
  • Opnieuw een mooi grote, dikke book sleeve met een prachtige illustratie van @celestialfang, geïnspireerd door These Violent Delights van Chloe Gong

En toen heb ik even mijn spoiler kaart moeten lezen, want naast het tweede boek en de tarotkaarten zat er niks anders meer in mijn doos, en ik kon gezworen hebben dat er iets geïnspireerd door Hades en Persephone in zou moeten zitten.
En jawel hoor, volgens de kaart zouden er 2 luxe boekenleggers in moeten zitten, die de tarotkaarten gaan opvolgen, maar die zaten er bij mij dus niet in. Gelukkig is Fairyloot heel toegankelijk en is mijn setje al gemeld bij de post om te worden geleverd! Service!

Goed, de tarotkaarten dan. Deze maand waren het de Negen en Tien van Munten, met personages uit de Red Rising trilogie van Pierce Brown, een serie die hoog op mijn lijst staat om verder te lezen – alhoewel ik best boek 1 nog eens opnieuw lees. De illustraties zijn naar de hand van @lizzart_zardonicz.

Het boek van de maand december is Year of the Reaper van Makiia Lucier. Dit is een spannende Fantasy/Mysterie met geesten, romantiek en boordevol personages om voor te supporteren.
Op de achterflap viel mijn oog trouwens meteen op de naam “Juliet Marillier” dat vol lof is over dit verhaal. Hierdoor komt het meteen een paar stapjes hoger op mijn TBR te staan!

De omslag van de Fairyloot editie is opnieuw helemaal anders dan de standaard editie. Ook onder die omslag schuilt uniekheid, met een illustratie in goudfolie door @emiliesnaith_art. De randen zijn opnieuw bespoten, deze keer een uniform zwart.

De achterkant van de omslag bevat weer een illustratie over de ganse breedte. Deze keer is het boek echter niet gesigneerd, maar zit er wel een sticker met handtekening bij, samen met de gebruikelijke brief van de auteur.

Deze doos was weer een ok doos. Ik merk dat de items me steeds minder enthousiast maken. Ik weet niet of het komt omdat ze me gewoon niet aanspreken of omdat ik een beetje immuun voor geworden ben na zoveel dozen. Het voornaamste blijft natuurlijk het boek en dat heeft me in zijn vormgeving nog nooit ontgoocheld.

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Hier zitten wel weer enkele zaken in die je ook echt kan gebruiken. Voor een patch kan ik niet meteen iets bedenken vermits ik die zelf niet gebruik maar een briefopener is natuurlijk leuker dan steeds een mes uit de keukenkast te moeten nemen en een booksleeve is ook handig. Al is het natuurlijk wel leuker wanneer je er zelf eentje kan uitkiezen zodat het echt helemaal je ding is. Die quote van Juliet Marillier zou mij ook meteen nog nieuwsgieriger maken. Veel leesplezier dus. Hopelijk komen je bladwijzers snel aan.