Gelezen

Gelezen in november 2021

Zoals jullie hier al een beetje konden lezen was november activiteitengewijs een goed gevulde maand. Dit had dan weer als gevolg dat het lezen ietwat meer op de achtergrond kwam en dat november dus uiteindelijk de maand met het minst uitgelezen boeken van 2021 tot nu toe werd. Niet zo verwonderlijk als ik ook samentel dat ik in november slechts 16 dagen op 30 met mijn neus in een boek zat.
Zo strandde ik voor november op 3 boeken, goed voor 1060 bladzijden. Gemiddeld komt dit neer op 353 blz/boek.
Hiervan las ik 1 boek uit de boekenkast, 1 boek op de e-reader en 1 via audioboek.

Voor de doelgroep van de uitgelezen boeken, las ik 1 Young-Adult boek en 2 volwassen boeken.
Voor de taal bleef ik weer bij het vertrouwde, want ik las namelijk enkel boeken in het Engels.
Drie boeken gelezen en dat ook in 3 verschillende genres, namelijk fantasy (1), horror (1) en romantiek (1).

Gevoelsmatig werd november een doorsnee maand, met een gemiddelde waardering van kop 3 sterretjes.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in november las en mijn beoordeling in sterretjes.
Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kan bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat!

Ernshaw, Shea – Winterwood ★★

Genre: Fantasy

Be careful of the dark, dark wood…

Especially the woods surrounding the town of Fir Haven. Some say these woods are magical. Haunted, even.

Rumored to be a witch, only Nora Walker knows the truth. She and the Walker women before her have always shared a special connection with the woods. And it’s this special connection that leads Nora to Oliver Huntsman—the same boy who disappeared from the Camp for Wayward Boys weeks ago—and in the middle of the worst snowstorm in years. He should be dead, but here he is alive, and left in the woods with no memory of the time he’d been missing.

But Nora can feel an uneasy shift in the woods at Oliver’s presence. And it’s not too long after that Nora realizes she has no choice but to unearth the truth behind how the boy she has come to care so deeply about survived his time in the forest, and what led him there in the first place. What Nora doesn’t know, though, is that Oliver has secrets of his own—secrets he’ll do anything to keep buried, because as it turns out, he wasn’t the only one to have gone missing on that fateful night all those weeks ago.

For as long as there have been fairy tales, we have been warned to fear what lies within the dark, dark woods and in Winterwood, New York Times bestselling author Shea Ernshaw, shows us why.

Normaal ben ik keihard fan van sfeervolle verhalen, maar dit boek was naar mijn smaak te atmosferisch. Het kwam eerder pretentieus dan transporterend over. Alles werd met weliswaar sierlijke zinnen beschreven, maar in plaats dat het me hielp te verdwijnen in de tekst, werd ik er rusteloos en ambetant van.
En dan zijn er nog de buitensporige hoeveelheid aan metaforen en vergelijkingen, die met mate kunnen helpen de juiste toon te zetten, maar hier werd alles zodanig uitgesponnen tot ellenlange paragrafen met beeldspraak, dat het mij vermoeide.

Het verhaal zelf sleepte zich bijgevolg tergend langzaam voort op deze omslachtige stijl, maar was inhoudelijk nogal kaal en voorspelbaar. Er was nochtans genoeg afleiding door alle metaforen, maar het lag er wat te vingerdik op, waardoor ik al vanaf het eerste moment had geraden hoe de vork aan de steel zat. Neem daarbij nog het instalove element en het feit dat het titulaire WINTERWOOD slechts een minimale cameo maakte, en ik bleef voornamelijk met een teleurgesteld gevoel achter na het uitlezen van dit boek.

🎧 Kingfisher, T. – The Hollow Places ★★★★

Genre: Horror

Pray they are hungry.

Kara finds these words in the mysterious bunker that she’s discovered behind a hole in the wall of her uncle’s house. Freshly divorced and living back at home, Kara now becomes obsessed with these cryptic words and starts exploring the peculiar bunker—only to discover that it holds portals to countless alternate realities. But these places are haunted by creatures that seem to hear thoughts…and the more you fear them, the stronger they become.

Dit boek was tegelijkertijd ongemakkelijk eigenaardig en absurd grappig. De schrijfstijl vond ik innemend en de personages charmant. De plot deed me met momenten aan “Stranger Things” denken, maar dan met volwassenen en soms wel heel verontrustende beelden en ideeën.
Gaf me zeker en vast goesting om meer van deze auteur te lezen. En ook, herinnering aan mezelf om “The Willows” door Algernon Blackwood via Project gütenberg eens te lezen, want dit was wat dit boek heeft geïnspireerd.

Dade, Olivia – All the Feels (Spoiler Alert #2) ★★★

Genre: Romantiek

Alexander Woodroe has it all. Charm. Sex appeal. Wealth. Fame. A starring role as Cupid on TV’s biggest show, God of the Gates. But the showrunners have wrecked his character, he’s dogged by old demons, and his post-show future remains uncertain. When all that reckless emotion explodes into a bar fight, the tabloids and public agree: his star is falling.

Enter Lauren Clegg, the former ER therapist hired to keep him in line. Compared to her previous work, watching over handsome but impulsive Alex shouldn’t be especially difficult. But the more time they spend together, the harder it gets to keep her professional remove and her heart intact, especially when she discovers the reasons behind his recklessness…not to mention his Cupid fanfiction habit.

When another scandal lands Alex in major hot water and costs Lauren her job, she’ll have to choose between protecting him and offering him what he really wants—her. But he’s determined to keep his improbably short, impossibly stubborn, and extremely endearing minder in his life any way he can. And on a road trip up the California coast together, he intends to show her exactly what a falling star will do to catch the woman he loves: anything at all.

Mijn verwachtingen voor deze waren dat ik er evenveel of zelfs meer van zou genieten dan van Spoiler Alert, maar helaas werden deze verwachtingen niet ingelost. Het was nog steeds een leuke en ontspannend boek, maar mij ontbrak ergens wat verbinding. Beide personages vond ik afzonderlijk fantastisch, maar ik vond hun connectie vaak ongeloofwaardig. Misschien doordat er gekozen werd om veel van de opbouw achter de schermen te laten plaats vinden, waardoor we als lezer plots in een situatie zaten waar de personages elkaar al maanden kennen. In ieder geval, ik miste opbouw en chemie, maar het boek slaagde er uiteindelijk toch wel in om mij een paar uur escapisme te bezorgen.