Gelezen

Fairyloot #7 – mei 2021

Het thema van de FairyLoot doos voor de maand mei was Spellcraft. Het themakaartje is weer maar eens echt heel mooi gemaakt, maar het artwork gaf wel zo goed als weg welk boek er in deze box zou zitten, vind je niet? Ik hou jullie toch nog even in spanning tot het einde van dit bericht en focus eerst op de andere goodies.

Helemaal bovenin de doos vond ik deze herbruikbare beker, uit doorzichtig hard plastic. De tekst en tekeningen komen uit de beroemde Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas, naar een ontwerp van @chattynora.
Zelf las ik enkel nog maar het eerste boek van deze serie, enkele jaren terug al, dus ik betwijfel of ik ooit de rest nog ga lezen ook. Maar los daarvan vind ik de beker heel mooi en ik zie deze heel goed van pas komen wanneer ik in de tuin iets wil drinken zonder potentieel extra proteïne binnen te krijgen in de vorm van één of ander insect.

Dit item zie ik ook heel goed van pas komen, namelijk een houten telefoonstandaard. Het zal niet alleen nuttig zijn, maar ik vind het ontwerp ook echt heel mooi, helemaal mijn kleurtjes ook. De prachtige letters werden ontworpen door @ladychubbletters en is geïnspireerd op Raybearer van Jordan Ifueko, een boek dat ik nog niet las.

Het volgende item deed mij wel wat glimlachen, gezien ik zelf momenteel een kleine obsessie heb voor TBR-spelletjes. Deze is vrij rechtdoorzee: de doos bevat een blokje blaadjes met nummers en een meerzijdige dobbelsteen. Vul een lijstje van potentieel te lezen boeken in en gooi de dobbelsteen. Het nummer dat je gooit, komt overeen met het boek dat je gaat lezen.
Ik zie me dit nu niet direct hiervoor gebruiken, maar zo’n dobbelsteen en een notitieblok komen altijd van pas!

Ook deze FairyLoot is voorzien van een kaart met fanart. De tekening bevat personages uit de Crave-serie van Tracy Wolff, een serie die ik niet ken, dus deze fanart doet me dus weinig. Maar de illustratie door @gracezhuart is wel heel mooi gemaakt, ook al ken ik de personages niet.

De volgende twee items zijn allebei geïnspiteerd door Serpent & Dove van Shelby Mahurin, weeral een boek dat ik niet heb gelezen, lol.
Het ene is een set van kurken onderzetters met fanart van de personages door @arz28.
Het andere is een uitbreiding van de tarot kaarten met de negen en tien van Staven ontworpen door @morgana0anagrom.

En dan als laatste het boek, zoals verwacht, Witches Steeped in Gold door Ciannon Smart.
Dit is een een Jamaicaans geïnspireerde fantasy verhaal over twee vijandige heksen die een dodelijke bondgenootschap moeten aangaan om een ​​gemeenschappelijke vijand neer te halen.

Het ontwerp van het boek is echt prachtig, maar eerst was ik wel een beetje verrast over de complete verandering van de omslag. Door de illustratie op de themakaart had ik gewoon een variatie van de originele omslag verwacht, maar dit is echt een compleet nieuw ontwerp. Het doet me een beetje denken aan een grimoire, wat me wel toepasselijk lijkt voor een verhaal over heksen.

Onder de omslag zit een hardcover met een stoffen overtrek, met quasi hetzelfde ontwerp als de omslag. De randen hebben ook een mooi bijpassend stencilontwerp.

Aan de achterkant van de omslag staat een illustratie van de twee hoofdpersonage door @eunicify.art.

Zoals steeds werd het boek ondertekend door de auteur en zit er een brief van de auteur bij, met op de keerzijde een illustratie door @bloodydamnit

Deze doos had meerdere items van fandoms die mij niet vertrouwd zijn, maar gezien verschillende van die items ook een praktisch nut hebben en los van hun fandom ook heel mooi zijn, ben ik wel blij met de inhoud. En ja, het boek is ook wel weer een pracht stuk. Hopelijk is de inhoud dat ook!

De Fairyloot van juni heb ik momenteel nog niet gekregen. Vermoedelijk zit de Brexit en de nieuwe BTW regels er voor iets tussen. Ik hou mijn hart al vast voor een gepeperde rekening, ook al zegt Fairyloot dat ze alles voorzien hebben… Duimen maar!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    De set met de dobbelsteen vind ik wel een heel origineel item. Ik weet niet of ik het zou gebruiken maar het is wel eens iets helemaal anders dan wat je doorgaans in dit soort boxen vindt.