Geen categorie

Leeslog mei 2021

In mei had ik besloten om de volledige Trials of Apollo van Rick Riordan uit te lezen en ik gebruikte dit – en dan vooral de god Apollo – als inspiratie voor het ontwerp van mijn leeslog van die maand.

Ik begon met een gemarmerd papiertje en dit kleedde ik aan met plaatjes die iets met de Griekse god Apollo te maken hebben: een standbeeld, Apollo is zowel de god van de zon als van muziek als van boogschieten en één van zijn geliefden – die regelmatig in Riordans serie wordt vernoemd – was Hyacinthus uit wiens bloed de hyacintenbloemen ontstonden.
Zo kwam alles wat organisch bij elkaar en werden de kleuren goud en paars bijna automatisch de accentkleuren.

In de kalender kan je trouwens goed zien wat een vreemde leesmaand mei voor mij was. Het begon en eindigde goed, met een week lang elke dag gelezen, maar het midden van de maand is één lege vlakte.

Zoals steeds werd het ontwerp doorgetrokken in de volgende spread, voor de gelezen boeken, de maandfavoriet en de maandstatistieken.

Als favoriet koos ik deze maand het laatste boek uit de serie.

Ook voor de individuele bladzijden per boek werd hetzelfde ontwerp doorgezet. Hetgeen waar ik nog het moeilijkst mee had was het kader rond mijn recensie/gedachten. Ik was begonnen met in de hoek het zonnetje opnieuw te tekenen, maar liep dan een beetje vast. Uiteindelijk kriebelde ik maar wat en ik vond het wel iets hebben. Met goud kan je precies veel doen en het ziet er altijd wel leuk uit 😉