Gelezen

Gelezen in juni 2021

Zoals jullie misschien al hebben gemerkt, gaat het bloggen me momenteel niet zo goed af. Je zou dan denken dat ik mijn tijd voor andere, productieve doeleinden weet te benutten, maar eerlijk, ik weet ook niet waar mijn tijd naartoe vliegt. Ik blog niet, ik handwerk bijna niet en mijn huis ligt er momenteel ook niet echt spik-en-span bij.

Je zou dan misschien durven denken dat ik weer zot veel heb gelezen, maar ik heb naar mijn aanvoelen niet echt veel in mijn leeszetel gezeten.
OK, ik las uiteindelijk wel 9 boeken uit afgelopen maand, goed voor 3183 blz of een gemiddelde van 354 blz/boek. Dus dat zijn toch wel mooie cijfers.
Maar het is toch niet zo dat ik veel in de zetel heb zitten lezen, want van deze 9 boeken las ik er 5 via audioboek en audioboeken lees ik doorgaans terwijl ik iets anders doe, zoals kuisen of koken.
Tsjah, soms zijn er zo van die tijden dat het lijkt alsof de klok dubbel zo hard tikt, behalve tijdens de werkuren precies 😛

Van deze 9 boeken, waren er 8 volwassen boeken en 1 young adult boek.
En opnieuw las ik uitsluitend in het Engels.

Qua genres varieerde ik opnieuw tussen de 3 gebruikelijke verdachten, namelijk thriller (5), fantasy (2) en romantiek (2).

De gemiddelde beoordeling van de 9 uitgelezen boeken kwam op 3,0 sterretjes. Hierbij varieerde de boeken van een oordeel van 2 sterren tot en met 4 sterren.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in juni las en mijn beoordeling in sterretjes. Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kan bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat!

 1. Taylor, C.L. – The Missing 🎧 ★★
 2. Henry, Emily – People we meet on vacation ★★★
 3. Taylor, C.L. – The Treatment 🎧 ★★★
 4. Thalassa, Laura – A Strange Hymn (The Bargainer #2) ★★★★
 5. Taylor, C.L. – The Escape 🎧 ★★★
 6. Taylor, C.L. – The Fear 🎧 ★★★
 7. Thalassa, Laura – The Emperor of Evening Stars (The Bargainer #2,5) ★★★★
 8. Taylor, C.L. – Strangers 🎧 ★★★
 9. Harrington, Anna – If the Duke Demands (Capturing the Carlisles #1) ★★

🎧 Taylor, C.L. – The Missing ★★

Genre: Thriller

You love your family. They make you feel safe. You trust them. Or do you…?

When fifteen-year-old Billy Wilkinson goes missing in the middle of the night, his mother, Claire Wilkinson, blames herself. She’s not the only one. There isn’t a single member of Billy’s family that doesn’t feel guilty. But the Wilkinson’s are so used to keeping secrets from one another that it isn’t until six months later, after an appeal for information goes horribly wrong, that the truth begins to surface.

Claire is sure of two things – that Billy is still alive and that her friends and family had nothing to do with his disappearance.

A mother’s instinct is never wrong. Or is it?

Terwijl ik me beetje per beetje doorheen het oeuvre van deze auteur werk via audioboek, weet ik ondertussen dat ik me niet te hard vragen mag stellen over plausibiliteit van de plot. Het is meestal wel zo bij thrillers dat je je ongeloof een beetje moet opzij zetten en gewoon mee moet gaan met de flow. Hier is dit zeer zeker ook het geval.

Dit boek begon intrigerend en eigenlijk kon ik het verhaal heel goed smaken: het was spannend, mysterieus en meeslepend. Heel entertainend allemaal, tot het einde, met de enorm choquerende en ongeloofwaardige plottwist. Neen, ik heb die niet geraden, maar menslief, ik denk dat dit ook onmogelijk was. En ook, wat voor een verdraaide boodschap geef je hier mee?

Een drie-sterren verhaal met een één-ster einde.

Henry, Emily – People we meet on vacation ★★★

Genre: Romantiek

Poppy and Alex. Alex and Poppy. They have nothing in common. She’s a wild child; he wears khakis. She has insatiable wanderlust; he prefers to stay home with a book. And somehow, ever since a fateful car share home from college many years ago, they are the very best of friends. For most of the year they live far apart—she’s in New York City, and he’s in their small hometown—but every summer, for a decade, they have taken one glorious week of vacation together.

Until two years ago, when they ruined everything. They haven’t spoken since.

Poppy has everything she should want, but she’s stuck in a rut. When someone asks when she was last truly happy, she knows, without a doubt, it was on that ill-fated, final trip with Alex. And so, she decides to convince her best friend to take one more vacation together—lay everything on the table, make it all right. Miraculously, he agrees.

Now she has a week to fix everything. If only she can get around the one big truth that has always stood quietly in the middle of their seemingly perfect relationship. What could possibly go wrong?

Dit was een fijn en vlot weglezend boek, perfect om even te ontsnappen. Niks baanbrekends of super origineel, het grote mysterie over wat er is gebeurd is er eigenlijk geen, en ik vond het einde een beetje gehaast en dus plat vallen, maar het was gewoon leuk lezen en soms moet dat niet meer zijn.

🎧 Taylor, C.L. – The Treatment ★★★

Genre: Thriller

“You have to help me. We’re not being reformed. We’re being brainwashed.”

All sixteen year old Drew Finch wants is to be left alone. She’s not interested in spending time with her mum and stepdad and when her disruptive fifteen year old brother Mason is expelled from school for the third time and sent to a residential reform academy she’s almost relieved.

Everything changes when she’s followed home from school by the mysterious Dr Cobey, who claims to have a message from Mason. There is something sinister about the ‘treatment’ he is undergoing. The school is changing people.

Determined to help her brother, Drew must infiltrate the Academy and unearth its deepest, darkest secrets.

Before it’s too late.

Toen ik begon te luisteren wist ik niet dat dit een Young Adult was, dus ik was in eerste instantie een beetje verrast door het simplisme van de schrijfstijl en ergerde ik me aan het gedrag van de personages en de super ongeloofwaardig plot, nog meer dan in eerdere thrillers die ik van de auteur las. Maar eenmaal ik mijn verwachtingen had bijgesteld naar een YA-verhaal, kon ik het over-de-top verhaal best wel smaken. Entertainend en spannend.

Thalassa, Laura – A Strange Hymn (The Bargainer #2) ★★★★

Genre: Fantasy

Siren and soulmate to the King of Night, Callypso Lillis survived the clutches of Karnon, the mad king, and his twisted prison. But the nightmare isn’t over. Callie wears the physical reminders of her time as a captive, and mounting evidence suggests the Thief of Souls is still out there.

When a fae celebration thrusts Callie and her mate, Desmond Flynn, into the Kingdom of Flora, they take their investigation with them. But under the bright lights and striking blooms of the realm, they find there are more immediate issues to deal with. No place is more uniquely savage than the great fae halls, and no amount of bargains can save Callie from royal intrigues.

Fairies play dangerous games. Some want love, some want vengeance, some want flesh, and some want things too unspeakable to utter. One thing is for sure: no one is who they appear to be. Not even Des, who only grows more enigmatic with every passing secret.

But the Kingdom of Flora has its own secrets, from bleeding trees to branded slaves and missing guards. Something is stirring in the land of all that grows, and if Callie isn’t careful, it will claim everything and everyone she loves—and her along with it.

Alhoewel zowel de personages als de plot mij met momenten wat inconsistent leken (zo werd dezelfde openbaring meermaals “ontdekt”), heb ik dit vervolg heel graag gelezen. Vooral doordat we meer van de wereld te zien kregen, ook al mocht het van mij nog eens meer zijn.
Wat de plot betreft, kwam het verhaal pas op het einde in een stroomversnelling, dus ik ben echt benieuwd hoe de auteur het verhaal gaat afronden.

🎧 Taylor, C.L. – The Escape ★★★

Genre: Thriller

“Look after your daughter’s things. And your daughter…”

When a stranger asks Jo Blackmore for a lift she says yes, then swiftly wishes she hadn’t.

The stranger knows Jo’s name, she knows her husband Max and she’s got a glove belonging to Jo’s two year old daughter Elise.

What begins with a subtle threat swiftly turns into a nightmare as the police, social services and even Jo’s own husband turn against her.

No one believes that Elise is in danger. But Jo knows there’s only one way to keep her child safe – RUN.

Heel dreigend en atmosferisch, maar wanneer we ontdekken wie achter het mysterieuze perspectief zit, viel het ganse verhaal voor mij in duigen. Volgens mij klopt het toch echt niet…

🎧 Taylor, C.L. – The Fear ★★★

Genre: Thriller

When Lou Wandsworth ran away to France with her teacher Mike Hughes, she thought he was the love of her life. But Mike wasn’t what he seemed and he left her life in pieces.

Now 32, Lou discovers that he is involved with teenager Chloe Meadows. Determined to make sure history doesn’t repeat itself, she returns home to confront him for the damage he’s caused.

But Mike is a predator of the worst kind, and as Lou tries to bring him to justice, it’s clear that she could once again become his prey…

Voor mij al één van haar betere thrillers, met een explosief, ongeloofwaardig, maar toch heel bevredigend, louterend einde.

Thalassa, Laura – The Emperor of Evening Stars (The Bargainer #2,5) ★★★★

Genre: Fantasy

In the beginning, there was darkness.
Before he met Callie, before he became the Bargainer, there was Desmond Flynn, the bastard son of a scribe. A boy born to a weak mother, cursed with little magic, and destined to marry a slave.

But fate had something else in mind.

Till darkness dies.
From the barren caves of Arestys to the palace of Somnia to the streets of earth, this is how Desmond Flynn, a fairy who began with nothing, became the Emperor of Evening Stars.

Deze novelle is de perfecte aanvulling bij de serie. We duiken dieper in het verleden van één van de hoofdpersonages en dit was precies wat ik nodig had om iets meer connectie te voelen bij het verhaal.
Nu op naar de finale!

🎧 Taylor, C.L. – Strangers ★★★

Genre: Thriller

Ursula, Gareth and Alice have never met before.

Ursula thinks she killed the love of her life.
Gareth’s been receiving strange postcards.
And Alice is being stalked.

None of them are used to relying on others – but when the three strangers’ lives unexpectedly collide, there’s only one thing for it: they have to stick together. Otherwise, one of them will die.

Three strangers, two secrets, one terrifying evening.

The million-copy bestseller returns with a gripping new novel that will keep you guessing until the end.

Strangers was een vreemd boek waarvan ik totaal geen idee had waar het naartoe ging.
De opbouw was heel traag, met de drie perspectieven die heel lang naast elkaar blijven lopen, zonder verband of connectie. Dit had vervelend kunnen zijn, ware het niet dat elk personage en hun verhaal interessant en intrigerend genoeg waren.
De grote finale, waar alles samen komt in een confrontatie, was bevredigend, net als het algehele einde.

Harrington, Anna – If the Duke Demands (Capturing the Carlisles #1) ★★

Genre: Romantiek

Miranda Hodgkins has only ever wanted one thing: to marry Robert Carlisle. And she simply can’t wait a moment longer. During the Carlisle family masquerade ball, Miranda boldly sneaks into his bedchamber with seduction on her mind. Soon she’s swept into rock-hard arms for the most breathtaking kiss of her life. But when the masks come off, she’s horrified to find herself face-to-face with Sebastian, the Duke of Trent-Robert’s formidable older brother.

Shocked to find Miranda in his bed, Sebastian quickly offers her a deal to avoid scandal: He’ll help her win his brother’s heart if she’ll find him the perfect wife. But what begins as a simple negotiation soon spirals out of control. For the longer this reformed rake tries to make a match for Miranda, the more he wants to keep her all to himself.

Dit boek begon veelbelovend, maar de wendingen van de plot en het feit dat de evolutie van de personages eerder achteruit dan vooruit gaan, laten een wat wrange smaak na.

2 Comments

 • zwartraafje

  Dat klinkt echt zooooo herkenbaar. Ik vraag me vaak aan het einde van de dag af wat ik nu eigenlijk gedaan heb. Al een geluk dat ik ondertussen al enkele jaren de gewoonte heb om een Ta Da lijst bij te houden in mijn agenda zodat ik kan zien dat ik wel iets heb gedaan. Maar op de hoogstnodige dingen na lijk ik amper aan iets toe te komen. Oké, er blijven blogposts verschijnen en er staat elke avond eten op tafel maar lezen gaat nog steeds moeizaam, Netflix of televisie spreekt me zelden aan (lijkt steeds meteen te druk) en ik lijk voor vrijwel niets energie te vinden. Hopelijk komt daar snel verandering in en kan ik wat beginnen ’trainen’ zodat ik volgend jaar in mei wel naar Londen kan gaan met mijn nicht want op deze manier lijkt dat momenteel niet echt realistisch.

  • Charlotte

   Ja, klinkt super herkenbaar. Ik kamp echt zo met een algemene lusteloosheid en het gaat maar niet weg. We mogen in deze tijden niet te streng zijn op onszelf, maar toch hoop ik dat het binnenkort gaat beteren en dat ik opnieuw mijn energie en goesting voor zaken terug vind! Ik wens je dubbel en dik hetzelfde toe!!