Gelezen

Leeslog december 2020

Het vertrekpunt voor mijn leeslog thema voor december was een prentje dat ik uit een kalender had gesneden: een auto met een kerstboom in de laadbak, in een sneeuwlandschap met meer dennenbomen.
Ik wou er tegelijk iets winters en iets kerstig van maken, en ik denk dat ik daar met behulp van mijn gekozen papiertjes wel aardig in ben geslaagd.

Eerst koos ik alleen het rode papiertje met het jacqaurd-achtig motiefje, maar toen ik dit op mijn pagina legde vond ik het wat te flets aanvoelen. Na wat proberen met andere papiertjes, koos ik uiteindelijk om het drukke rode papiertje te combineren met een rustiger in een grijs-groene kleur. Samen met wat goud en goud-rode washi-tape kwam alles mooi samen. Extra accenten werden nog gegeven door een sterretjespons en een leuke sticker van een gemutst roodborstje.

Voor de lettertypes hield ik het vrij sober. Ik combineerde mijn gewone handschrift in hoofdletters met een breder uitgewerkt lettertype met geblokte verticale benen. Deze geblokte benen vulde ik dan diagonaal in en kleurde die alternerend wel en niet met een rood-glinsterende gelpen zodat het iets van een zuurstof kreeg. Voor extra diepte gebruikte in een licht grijze stift om de indruk van schaduw te geven die naar rechts valt.

En zoals steeds, eenmaal de titelpagina’s in elkaar zitten, is het gewoon een kwestie van in dezelfde lijn verder te doen voor de volgende dubbele pagina met mijn lijst van gelezen boeken en statistieken van de maand.

De individuele bladzijden met gelezen boeken kregen uiteraard dezelfde behandeling en voor het kader met de eigenlijke recensie bleef ik in het zuurstokken thema.

En dat is het alweer voor mijn 2020 leeslog.
Ik maakte nog een paar bladzijden op het einde van mijn leeslog om die af te sluiten, maar die toon ik dan in mijn terugblik bericht voor mijn 2020 leeslog.

Groetjes,
Charlotte