Gemaakt

Nature’s Walk deken: bloemen & blocken

Het zesde en laatste motief dat ik moest haken voor mijn Nature’s Walk deken heet flowers of bloemen.
Het zou ook wel klaver of zo kunnen heten, vooral als je het in het groen zou haken, maar dat deed ik dus niet.

Ik gebruikte de kleur pale rose van Stylecraft Special DK.

Dit is het meest kantige motiefje geworden van de zes, met de vele groepjes van lossen. Hierdoor komt het bloemige motief wel heel schoon uit, ook al was dit initieel niet het geval. Hiervoor moest ik eerst mijn vierkantjes blocken, wat ik – denk ik – nog nooit gedaan had voor acryl.

Voor de methode koos ik om met stoom te blocken. Hiervoor had ik een stoomstrijkijzer, heel veel speldjes en een blocking mat nodig.
Een speciale blocking mat heb ik niet, maar ik heb wel van zo’n speelgoed puzzeltegels in schuim, die hiervoor ook perfect bruikbaar zijn. Het enige nadeel is dat deze matten geen handige lijnen hebben waarlangs je je werkstuk kunt leggen in direct de juiste afmeting zonder constant te moeten meten, maar aan alles valt een mouw te passen. In dit geval met een simpele balpen en een lat, waarmee ik zelf roosters in de juiste grootte tekende.

De vierkantjes pinde ik dan met heel veel speldjes binnen de omtrek met mijn getekende roosters. Bij het ene motiefje moest ik hiervoor iets meer trekken en sleuren dan het andere motiefje. Vooral voor het bloemenmotief was dit het meeste zichtbaar, waardoor dit ook het enige motief is waarvoor ik het blocken fotografisch heb vastgelegd.

Eenmaal alles was vast gepind, ging ik er over met de stoom uit mijn strijkijzer, hierbij enorm erop lettend dat ik de wol niet aanraakte met mijn ijzer, want dat zou het garen doen smelten. Van zodra ik voelde dat mijn motiefjes goed nat waren van de stoom, borg ik mijn strijkijzer opnieuw op en liet ik de vierkantjes een nachtje drogen.

Zoals je ziet, het verschil is enorm zichtbaar tussen een niet-geblockt en een geblockt exemplaar.

Hiermee zijn dan al mijn vierkantjes voor het deken gehaakt en ben ik helemaal klaar voor het hechten!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • Miriam

    Geweldig! Je vordert echt enorm goed met de deken en het blocken maakt veel verschil. Moet ik toch ook eens wat vaker proberen met brei- of haakwerk.