Gelezen

Leeslog augustus 2020

Ook mijn leeslog van augustus stond helemaal in het teken van de N.E.W.T.s Readathon. Hier een overzicht van de volledige maand in mijn leeslog.
Ik maakte deze keer ook gretig gebruik van de mooie designs en printouts van Book Roast en maakte er zelf een paar op de computer. Die printte ik dan uit op zelfgemaakt perkament.

De eerste van de zelf gemaakte printouts kan je al zien in de titelpagina van mijn leeslog. Ik was voornamelijk creatief met de knip-en-plak-tool van mijn computer 😉
Ik koos voor een blauw jeans-achtig papier als achtergrond en gebruik ook doorheen de ganse maand zowel blauw als brons als accent kleuren. Als je weet dat mijn Hogwarts huis Ravenclaw is, dan begrijp je wel de keuze voor deze kleuren 😉

Op de volgende bladzijde kleefde ik opnieuw een printout, deze keer van mijn gekozen carrière en vakken.
Vervolgens maakte ik twee dutch doors: een eerste van de Hogwarts brief met de opdrachten van de N.E.W.T.s; een tweede van mijn eigen TBR.

Op de volgende twee bladzijden hield ik dan zoals gebruikelijk mijn lijst van daadwerkelijk gelezen boeken bij. Gezien ik heel ambitieus was voor de N.E.W.T.s besloot ik ook meteen om twee pagina’s te voorzien, zodat mijn statistieken voor het eind van de maand opnieuw op een rechter bladzijde konden komen.

Het ontwerp voor zowel de gelezen boeken als de statistieken is vrij eenvoudig. Gewoon wat spelen met kleuren pen. En de titels werden opnieuw gemaakt met de knip-en-plak tool en geprint op het perkament.

De bladzijden met de boekenrecensies volgden weer hetzelfde schema zoals ik al van in het begin van deze leeslog aanhoud.
Bovenaan de pagina de maand, geschreven in brons, met een bijpassende divider. Dan een printout van de cover van het gelezen boek (ik gebruik hiervoor stickerpapier) met daarnaast de details van het boek in twee kleuren inkt. Ik koos deze keer voor blauwe stift als basis, ipv het gebruikelijke zwart, en de accenten werden dus brons.
Om aan te geven voor welke N.E.W.T. ik het boek las, gebruikte ik blauwe washi waarop ik schreef met witte gelpen.
En dan een krullerig kader, nagetekend uit de printouts van Book Roast, met mijn gedachten bij het boek, al dan niet met een extraatje zoals een quote.

Op de allerlaatste bladzijde van de maand kleefde ik dan mijn zelf gemaakte diploma en niet-behaald getuigenschrift

Voor september had ik totaal geen inspiratie. Ik bladerde een beetje doelloos door mijn papiertjes en stickertjes en dan deed ik zo maar iets. En soms komen daar dan echt heel leuke dingen uit. Simpel, maar toch visueel aantrekkelijk vind ik deze 🙂

Hoe ik de rest er nog zal bij verzinnen, dat toon ik jullie zeker volgende maand!

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Le petit requin

  Ha, op zijn minst kleurgewijs ben ik ook een Ravenclaw 😉
  Weer mooi gedaan! Als ik jouw werkjes zie, krijg ik echt elke keer goesting om toch weer eens wat meer met stickertjes e.d. bezig te zijn (voorraad heb ik genoeg alleszins 😉 ).
  Hoe gaat het op het nieuwe werk? Fijn start gehad?

  • Charlotte

   Ja, ik ben vooral fan van de “boek” Ravenclaw kleuren. In de films hebben ze van het brons zilver gemaakt, wat ik iets minder vind. Alle officiële merchandising is ook met het zilver, wat ik echt jammer vind 🙁
   En mercikes 🙂 Zo gebruik ik ook eens wat van mijn verzameling papierkes en washi tapes 😉

   De start op de nieuwe job is al vrij intens geweest, maar op een goeie manier 🙂 Er komt veel op mij af, veel dat ik moet bijleren en gewoon aan worden, maar het is interessant. Corona maakt het wel een beetje vreemd, gezien ik nog maar weinig van mijn nieuwe collega’s in het echt zag.
   Hoe lukt het bij jou op je (ondertussen niet meer zo nieuwe) job?

 • Margaret

  Wat maak jij een werk van jouw leeslog. Echt mooi en de moeite waard om over een poosje weer eens terug te bladeren.

  Groetjes, Margaret

 • zwartraafje

  Wat heb je dat weer mooi uitgewerkt. Fijn ook om je hierboven (in reactie op Haaike) te zien schrijven dat de start op je nieuwe werk goed verloopt ook al voelt het vreemd aan door de situatie. Manlief gaat de komende week twee dagen naar het werk in plaats van thuis uit te werken vermits er een nieuwe collega bijkomt en hij die persoon op gang gaat helpen. Het lijkt me heel onwennig om in deze periode op een nieuwe job te beginnen terwijl je amper de kans krijgt om je collega’s te leren kennen.