Gezien

Onlangs gekeken op Netflix

Ondanks het feit dat ik zowel gewone tv als Netflix heb, kijk ik eigenlijk heel weinig. Ik denk dat ik een te grote keuze heb, waardoor ik vaak door keuzestress gewoon naar niks kijk, behalve uren naar trailertjes kijken en dingen toevoegen aan mijn lijst.
Maar! Maar onlangs – en dat betekent tussen juni en nu – keek ik toch wel wat goeie of gehypte series en dacht hier eens een lijst te plaatsen.

The Witcher: seizoen 1

Ik ken The Witcher alleen maar door er collega’s over te horen praten, over de boeken, maar vooral de videospelletjes. Toen de serie op Netflix werd aangekondigt, waren die collega’s dan ook vol verwachting. Uiteindelijk besloot ik in juni om die ook eens te kijken, omdat de trailer er wel spectaculair en game-of-thrones-achtig uit zag.

Uiteindelijk vond ik het een oké serie.
De beelden en kostuums zijn magnifiek, maar het verhaal trok me minder aan dan gehoopt. Ik denk dat het meer bedoeld is voor mensen die al vertrouwd zijn met de personages en er dus al meer emotioneel in geïnvesteerd zijn, dan een compleet nieuwe kijker?
Maar toch een ontspannend stukje tv en ik kijk zeker naar seizoen twee als die er komt.
Ik ben ook aan het twijfelen om de boeken te lezen. Iemand ervaring of tips?

A Quiet Place

Deze film werd mij aangeraden door mijn broer en terecht.

Don’t speak. Don’t cry. Don’t make the faintest sound of any kind – if you want to live one more day.

Ik wist heel weinig over deze film voor ik er naar keek. Ik keek geen trailer en las enkel de bovenstaande slogan. Ik denk ook dat het het beste is zo weinig mogelijk te weten, maar ook ik raad deze film dubbel en dik aan.

Dark: seizoen 1, 2 en 3

Deze Duitse serie kwam al een hele tijd regelmatig in mijn voorgestelde series op Netflix, maar ik liet me wat tegen houden door het feit dat het in het Duits is. Super onterecht zo bleek.

Echt een schitterende serie. Super geacteerd, een fantastische cast – maar echt fantastisch – en een enorm intrigerend en spannend verhaal. En het eindigt na seizoen drie met een bevredigende conclusie. Dikke aanrader!

The Umbrella Academy: seizoen 1 en 2

Seizoen 1 van deze serie keek ik al eens vorig jaar, maar om mezelf klaar te stomen voor seizoen 2, herbekeek ik de afleveringen en genoot er weer enorm van.

Fantasierijke kijk op het superhelden genre, met unieke en memorabele personages. Ook seizoen twee ontgoochelde totaal niet en ik ben zo gehyped voor seizoen drie. En een extra vermelding voor de fantastisch ineengestoken soundtrack!

Nog beginnen kijken maar afgekeurd

 • Alta Mar / High seas:

  Een Spaanse serie die zich afspeelt in de jaren ’40 op een luxeschip richting Brazilië. De decors en kostumering trokken mij enorm aan, maar uiteindelijk is het verhaal van het niveau telenovelle, en geen goeie…

 • Tiger king:

  Haha, ik denk dat iedereen en zijn moeder dit ondertussen al heeft gezien, maar na twee-en-een-halve aflevering kreeg ik het niet over mijn hart om hier nog meer tijd mee te verspillen

En dat is het, drie maanden aan Netflix-kijkgeschiedenis in een notendop 🙂

Wat keken jullie onlangs dat jullie keihard willen aanraden?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

 • Le petit requin

  Haha, voor mij volstonden de paar glimpsen van The tiger king die ik opving, terwijl J. er naar keek, dus ik begrijp volledig dat je daarmee gestopt bent. Alta mar vond ik ook teleurstellend; dan liever Las chicas del cable (al is dat soms ook wat op het randje).
  Wij keken net naar Unorthodox, heel erg de moeite. En het laatste seizoen van Rick & Morty; het moet je type humor zijn, maar als het dat is, is het wel een zalige serie 🙂
  En dan ga ik nu Dark en A quiet place opschrijven om toe te voegen aan mijn lijstje, merci voor de tips!

  • Charlotte

   Van Rick & Morty ving ik al een paar keer een paar glimpen op, maar nog niet echt in verdiept. Misschien dat ik dat toch eens doe nu 😉

 • zwartraafje

  De soundtrack van The Umbrella Academy is echt fantastisch hé. Dat maakte de serie voor mij nog beter. Ik was super blij toen ze één van mijn favoriete Radiohead nummers hadden verwerkt in één van de afleveringen aan het einde van het eerste seizoen. The Witcher heb ik heel graag gezien. Ook al had ik geen ervaring met de boeken of het spel. Manlief had het spel al gespeeld en heeft nu ook al iets van de boeken gelezen maar ik dus niet.