Gebeurd

Dezer Dagen #10

De zomer loopt zo stilletjes aan op zijn einde en ik ben er niet klaar voor, lol. Zowel juli als augustus zijn mij precies veel te snel voorbij gegaan, terwijl ik het gevoel heb niks te hebben gedaan. Corona gooide overal roet in het eten, van geplande dingen die geannuleerd moesten worden tot andere ideeën die ik zelf verwierp omdat ik geen zin had om in deze tijden buiten te komen.
Ondanks dat gevoel van weinig interessants te hebben gedaan, kon ik toch een leuke collectie foto’s verzamelen voor deze update.


De tuin: Ondanks het feit dat ik dit jaar veel meer thuis zat dan andere jaren, heb ik heel weinig in de tuin gewerkt. In een moestuin had ik geen zin en ik ontzag het mij vooral om naar de winkel te gaan, toen dat eenmaal terug mocht. Daarom gebruikte ik vooral zaken die ik nog liggen had om mijn tuin wat te proberen fatsoeneren.

Al jaren probeer ik mijn traditionele gazon om te vormen tot een soort bloemenweide. Dit is nog niet echt gelukt, maar dit jaar had ik opeens veel meer bloemen dan anders. Helaas is het allemaal in stukjes en niet homogeen: delen roestig gras/kruid afgewisseld door een klein kluitje bloemetjes afgewisseld door groen en de eeuwig presente paardenbloem.

Twee nieuwkomers in het gazon dit jaar waren ruige rudbeckia en groot kaasjeskruid. Vooral enorme fan van de kleur en bloemen van de laatste!

Ook prominent aanwezig in de tuin is oregano… Jaren geleden kocht ik eens een potje om mee te koken. Toen die schijnbaar dood was zette ik die in de tuin om later weg te doen, maar toen herleefde het en wortelde het zich in. Sindsdien vind ik elk jaar wel ergens een cluster oregano. Trekt enorm veel bijtjes, dus die mag zeker blijven van mij.
En het duifkruid van vorig jaar herleefde ook opnieuw en trok een paar schone vlinders. Ik kon deze dagpauwoog net op tijd vastleggen.

Dus ja, ook al heb ik geen traditionele, mooi afgelijnde en georganiseerde tuin, ik vind deze semi-wildernis wel iets hebben zo 😉


Bij de buren: Begin juli ging één van mijn buren op reis en ze hadden me gevraagd of ik het zag zitten de plantjes water te komen geven en, vooral, hun beestjes eten.

En zo ging ik een dikke week elke dag wortels (onder andere hé) aan deze twee dotjes geven.


Het werk: Juli en augustus waren vooral ook twee overgangsmaanden voor mij. Het afsluiten van mijn vorige job en de anticipatie naar mijn nieuwe job nemen veel plaats in, in mijn hoofd en lijf.
Ik ging nog 4 keer fysiek naar het kantoor. Om mensen te zien, om mijn bureau op te ruimen en voor vergaderingen. Eén van die vergaderingen was samen met het team dat ik al zowat 6 jaar coördineer.

Die laatste vergadering leiden viel me toch wel wat zwaar. Het einde van een era en al…maar vervolgens werd ik enorm verwend met cadeautjes. Echt zotjes en zo goed dat ze mij kennen, haha.


Wandelingetjes: In juli zette ik de trend van regelmatig te gaan wandelen door.
Het lopen is iets geminderd, om niet te zeggen gestopt, doordat ik wat sukkel met pijn in de rechterenkel. Geen idee wat het precies is – het gewricht of de pees – gezien er aan de buitenkant niks zichtbaar of voelbaar is en de pijn ook maar af en toe komt opzetten. Ik besloot het dus wat rustiger aan te doen en over te schakelen op meer wandelen in de plaats
In mijn buurt zijn er niet zo veel opties voor variatie, maar ik ben zo iemand die altijd wel iets interessants ziet. Misschien niet voor een ander, maar wel voor mij.

Zoals die keer dat ik enorm veel rupsen zag (blijkbaar van de Sint-jacobsvlinder).

Of die keer van het mooie rood-groen contrast van besjes.

Of die keer met het niet schuwe konijntje.

Of die keer dat een wolkje zo mooi weerspiegeld werd in het water, dat het precies een schilderijtje leek.


De hittegolf: En toen kwam de hittegolf van begin augustus, die meteen een einde maakte aan mijn goede gewoonte om te gaan wandelen.
Maar wat een hel was dat zeg… Het enige wat een mens dan kan doen is zich binnen opsluiten en proberen niet te smelten.

Om hierbij te helpen fabriceerde ik de meest simpele ijsjes ooit. Simpel, maar effectief en lekker.


Voor de rest: En voor de rest vulde ik mijn dagen met lezen, een sporadische aflevering van een serie op Netflix, opruimen en kuisen, organiseren en piekeren over vanalles en nog wat.

Half augustus sprak ik ook voor het eerst weer af met een vriendin en gingen we samen iets eten, de eerste keer voor mij sinds Corona.
En ook op mijn verjaardag (26 augustus) ging ik nog eens op restaurant, gaan lunchen met mijn ouders en een lekkere pizza ’s avonds met een vriendin.

En nu zit ik eigenlijk vooral af te tellen naar 1 september, wanneer ik start met mijn nieuwe job. Een deel van mij droomt van de reis die niet werd gemaakt dit jaar, vooral als ik zo’n vliegtuigstrepen in de helderblauwe hemel zie, maar het allergrootste deel van mij is vooral zenuwachtig voor die eerste werkdag. Het onbekende is en blijft een moeilijke… Spannend!

En hoe is het met jullie? Hoe besteedden jullie deze zomer in Corona tijden? Ging je op reis of verkoos je een staycation?

Groetjes,
Charlotte

8 Comments

 • Le petit requin

  Oh, dat konijntje! Zo fijn ook dat die cadeautjes zo passen bij jou.
  En die bloemen! Ik wilde dit jaar ook starten met de aanleg van een bloemenweide in in onze tuin, maar dat was echt een flop. Twee petieterige bloemetjes, dat was het. Geen idee wat er mis gegaan is, maar jouw bloemenweide lijkt dus echt een gigantische weelde, vergeleken met wat wij hadden 🙂
  Veel succes dinsdag!

  • Charlotte

   Ik denk dat dit het derde jaar was waarin ik die bloemenweide probeerde en dit is het eerste jaar dat ik echt wat meer variatie zie dan “paardenbloemen” 😉 Nu, ik zeg er ook eerlijk bij dat ik de instructies op de pakjes niet volg: ik verwijder niet alle andere begroeing en ik maak geen putjes… Dus misschien als ik er meer tijd in zou steken zou het wat egaler zijn, want er is ook een reden waarom ik hier alleen close-ups toon, want het grote beeld ziet er wat minder leuk uit 😉

 • Margaret

  Mooie terugblik op een bijzondere zomer. Prachtige foto’s van al die bloemen. In de natuur gaat alles gewoon door ondanks corona onder de mensen.
  Lief dat je op jouw oude werk zo bent verwend.
  Nog één nachtje en dan begin je in je nieuwe baan. Veel plezier en succes.

  Groetjes, Margaret

 • mie

  Wat ik deed kan je lezen op mijn blog, een aantal activiteiten komen overeen met die van jou 😉 . Vooral die tijdens de hitte 😉 . Ik maak ook zelf ijsjes dan trouwens; ik vul ze met ofwel smoothies van nakéd ofwel met een lekkere smoothie van ananas of van mango die ik uit het rek van de yoghurt haal. Die drankjes hebben als aangenaam bijverschijnsel dat ze in bevroren toestand niet herleid worden tot water met een smaakstof in die je er als je ze als ijsje eet uitzuigt waarna je alleen waterijs overhoudt.
  En oregano is fantastisch in de tuin! Ik plantte 10 jaar geleden 1 plantje en dat breidt elk jaar een beetje uit zonder dat je er moet naar omkijken. En bijtjes zijn er stapel op.

 • zwartraafje

  Zo’n mooie foto’s met al die prachtige bloemen. Weerspiegelingen in het water zijn soms echt schitterend hé. Zo heb ik er ooit een gemaakt van een boom waardoor het lijkt dat er onder het water een spiegelwereld verborgen zit. Nog steeds een van mijn favoriete foto’s.

  Zo leuk dat je voor de konijnen van de buren mocht zorgen. Vroeger deed ik dat ook voor één van onze buren maar zij zijn ondertussen verhuisd. Ik heb deze zomer wel geprobeerd om de bloemen van haar ouders in leven te houden tijdens de hittegolf want die wonen nu in dat huis.

  Wat een leuke pakjes heb je gekregen van je collega’s. Ik vroeg me meteen af of je toevallig een collega van mijn nicht was want zij stuurde me onlangs een berichtje met de vraag of ik een toffe HP-quote kende die paste op het kaartje van iemand die van job ging veranderen. Ze was immers bezig met het nadenken over wat ze haar cadeau konden geven en het was een mede Harry Potter fan. Het zou wel heel grappig zijn mocht jij die persoon geweest zijn. 🙂

  Ik heb al de hele tijd zin in mosselen. Vorig jaar is het niet gelukt om die te gaan eten én vermits we tot nu toe nog niet uit eten zijn geweest vrees ik dat het dit jaar ook een uitdaging zal worden. Of ik moet ze gewoon een keer zelf maken natuurlijk.

  Grappig trouwens dat jouw verjaardag ook in het Augustus-rijtje past. Bij ons in de familie zijn er van 24 tot en met 28 augustus continu mensen jarig. Op één van de dagen twee tegelijkertijd en op jouw verjaardag ook. Misschien helpt dat wel om jouw verjaardag te proberen onthouden maar ik kan het niet beloven.

  • Charlotte

   Een kaartje met een HP-quote kreeg ik niet, dus ik werkte toch niet bij je nicht. Zou inderdaad echt wel zot geweest zijn.
   Mosselen heb ik zelf ook nog nooit proberen maken. Mijn vader zegt steeds dat het zo gemakkelijk is, maar ik heb er mij nog niet aan gewaagd…