Gemaakt

Baby Yoda

Het is niet ongewoon voor mij om zelfgemaakte cadeautjes uit te delen. Soms is dit met een reden (verjaardagen en geboortes e.d.) en soms is dit omdat ik een bepaald iets wou maken, maar er zelf geen plaats of nut voor heb. Zo deelde ik al een paar keer gehaakte beestjes uit aan collega’s op het werk, die ergens fan van zijn of zo.
Eén collega had dit in het snotje en liet al een paar keer hints vallen dat ze toch zo’n fan is van baby Yoda uit Star Wars.

Nu, zelf ben ik geen Star Wars fan en wist ik in eerste instantie niet wat dit was. Yoda, ja die ken ik wel, maar dat er ook een baby versie van was, dat was nieuw. Maar een snelle Google search leverde toch, moet ik toegeven, schattige foto’s op van een klein groen monstertje.
Verder zoeken met de zoekterm crochet leverde meteen ook tal van opties voor patronen. Uiteindelijk koos ik om het patroon van Larissa Maced te maken.

Tussendoor stuurde ik al eens een sneak-peak naar de collega.
Dixit: “Rhoooo trop mignon sa petite tête. Merci!

Het beestje haakte vrij snel weg. Alleen het in elkaar zetten vraagde wat passen en zoeken, zoals steeds bij amigurumi. Ik moet zeggen, koddig is ie wel zo hè, vooral die vingertjes en teentjes.
Nu zijn jas nog, wat wat meer zoeken was, gezien de versie die ik haakte volgens het patroon veeeeeeel te groot uitviel.

Maar voilà, op het einde goed gelukt en ik denk een goede beeltenis van het origineel.
En de collega was keiblij 🙂

May the force be with you, of wat de Star Wars fans ook zeggen 😉

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Verheyen José

  Oh keischattig,collegaatje zal er blij mee zijn.
  lieve groetjes van José

 • trijnewijn

  Het ziet er indrukwekkend uit, zo goed gelukt! Ik zag al enkele versies passeren, maar zag nog nooit een foto zonder jas. Het is een cutie 🙂

  • Charlotte

   Haha, ja, zelfs voor iemand die quasi niks van Star Wars kent, is het een schattig beestje 🙂
   Ik zie ook net dat de link naar het patroon niet is doorgekomen, dus ik heb dit snel even verbeterd, zodat je hem misschien ook kan maken, want ik dacht dat er bij jou wel wat Star Wars fans wonen 😉

 • zwartraafje

  Manlief is Star Wars-fan dus via hem heb ik zowel de films (meermaals) als The Mandalorian gezien en Baby Yoda is inderdaad super schattig. Je collega zal er ongetwijfeld blij mee zijn geweest. Misschien moet je binnenkort toch eens aan de slag gaan met enkele Harry Potter haakpatronen zodat je het eindresultaat zelf kan uitstallen.

  • Charlotte

   Haha, daar zeg je zo iets! Als het om iemand anders een plezier mee te doen is, dan kan ik mij er precies veel meer voor motiveren dan voor dingen voor mezelf… Zot eigenlijk…