Gemaakt

De jurk van Sneeuwwitje

Mijn metekindje had graag een jurk van Sneeuwwitje gehad en ik had eigenlijk al vrij snel een idee wat voor soort jurk ik wou maken.
Uiteraard moest het in de kleuren blauw en geel gebeuren, met een accent rood op de taille. Ik wou zeker ook pofmouwtjes en een A-lijn, zwierige rok.

Na wat zoeken stootte ik op een patroon dat eigenlijk qua vormgeving heel dicht aansloot bij wat ik in gedachten had. Het is opnieuw een patroon van The Simple Life Company, deze keer een jurk genaamd Pearl. Wel geen gratis patroon deze keer, maar ik had er met plezier de centjes voor over, als het van dezelfde kwaliteit als de Catalina jurk zou zijn.

En dat is het zeker!
Het PDF patroon komt in 9 verschillende maten, van 2-jaar tot 12-jaar, en bevat ook een volledige foto-tutorial die helpt bij het maken van de jurk. Daarnaast vind je op het YouTube kanaal van de SLPCO ook een sew-along voor deze jurk met nog meer informatie en hulp om de jurk te maken.
Dus echt wel verzorgd en duidelijk. Naar mijn mening zijn geld dus waard!

En dan begon mijn zoektocht naar passende stoffen.
In tegenstelling tot de back-up versie wou ik iets stevigere stof gebruiken en in kleuren die het nauwst bij Sneeuwwitje aanliggen. Maar door de huidige situatie kon ik me niet naar een stoffenwinkel begeven en moest ik mijn gerief online vinden. Online stoffen kopen doe ik regelmatig en ik ben nog niet vaak bedrogen uitgekomen. Als een kleur niet 100% aansluit met wat ik dacht dat het zou zijn, dan maakt het mij meestal niet zo veel uit. Maar nu vond ik dat natuurlijk wel belangrijk.
Uiteindelijk koos ik op Budgetstoffen voor een kobaltblauwe keperkatoen en een gele katoen canvas. De werkelijke kleuren waren exact zoals ze op de website waren afgebeeld, dus perfect!

En dan kon het plezier beginnen!
Met de duidelijke uitleg in het patroon zat het lijfje en de rok vrij snel in elkaar. Meer tijd had ik nodig om mooi af te werken manier te vinden om het rode lint op de naad tussen lijfje en rok te bevestigen, maar uiteindelijk naaide ik die gewoon in het midden vast met rode draad. Er is waarschijnlijk een betere of juistere manier, maar dit werkt ook.

De rits was ook even naaien-vloeken-uithalen en opnieuw naaien, maar uiteindelijk ook perfect gelukt.

En de mouwtjes gebruikten een techniek dat ik nog nooit eerder had gebruikt, namelijk rimpel-elastiek. Eerst dacht ik dat ik de elastiek zowel voor de boven- als onderdraad moest gebruiken, maar gelukkig keek ik eerst wat tutorials op YouTube, die me leerden dat het enkel voor de onderdraad was. En uiteindelijk was het echt niet moeilijk.
De mouwtjes inzetten was net iets moeilijker, omdat die normaal gefronst moesten worden aan de kop, maar ik wou liever gelijkmatige plooitjes. Dus ik legde die daar pas in tijdens het in spelden van de mouw. Helaas nam ik geen close-up foto van de mouwtjes, maar het resultaat mocht er zijn.

De ingeving om onderaan de zoom van de rok een boord kant in te naaien was echt een super idee. Het boots een beetje de onderrok na, terwijl het ook een extra romantisch accent toevoegt.

Over romantisch gesproken, op het einde twijfelde ik nog of ik op de rode riem ook nog een strik zou bevestigen of niet. Ik flanste er eentje in elkaar met rode katoen en wat restjes van het rode lint en toen ik die tegen de jurk hield vond ik dat die er gewoon op MOEST.

En tadaaa, hier is ie dan, de uiteindelijke jurk van Sneeuwwitje. Ik ben super blij met het resultaat 🙂

Groetjes,
Charlotte

4 Comments