Gelezen

Leeslog maart 2020 – terugblik

Voor mijn maart-thema in mijn leeslog besloot ik om toch eens te proberen wat meer te tekenen en doodlen.
Ik koos voor een sakura of kersenbloesem thema, waarbij ik het naast het gebruik van papiertjes en washi tape, het ook waagde kersenbloesems te tekenen. Helaas, een tekenartiest is niet aan mij verloren gegaan, maar ook al vind ik mijn versie van de bloesems niet de mooiste die ik al heb gezien, ze kunnen er mee door en zorgen toch voor de nodige visuele elementen in mijn leeslog.

Het titelblad volgt hetzelfde schema als dat wat ik voor februari had uitgewerkt, met links de titel van de maand. Deze keer voegde ik ook een quote in op het titelblad. Niet eentje dat direct met boeken te maken heeft, maar eentje dat ik zowat halverwege de maand neerpende, omdat het heel hard mijn gevoel tegenover de mensdom weergaf gebaseerd op wat er gaande is in de wereld.
Het rechterblad gebruikte ik dan opnieuw om zowel mijn TBR als de kalender met aantal gelezen dagen bij te houden. Zoals je kunt zien slaagde ik er in maart niet in om mijn zelf opgelegde TBR te vervolledigen.

De volgende spread was opnieuw voor mijn lijst gelezen boeken van de maand, in volgorde van lezen en met sterwaardering; met daarnaast de statistieken die ik ook op het einde van de maand pas aanvulde.
Voor zij die zich afvragen hoe ik elke maand ook mijn leesstatistieken bepaal, ik ben inderdaad zo’n nerd die ook nog een Excel lijst bijhoudt waaruit ik allerhande cijfers en grafieken trek 😉

De volgende elf bladzijden werden dan gebruikt voor recensies van de gelezen boeken, elk in een layout sterk gelijkend op deze van de spread in de foto hierboven.

En voilà, met deze en voorgaande blogberichten over mijn leeslog zijn jullie nu helemaal mee met mijn boekje.
Ik maakte enkel in januari een flip-through video, omdat video’s maken nogal een organisatie vergen, gezien ik niet echt het materiaal heb. Lees dat ik een ganse stapel boeken moet gaan balanceren waarop ik mijn telefoon kan leggen om daarna te kunnen filmen en tegelijkertijd mijn handen vrij heb om bladzijden om te draaien. Maar moesten jullie massaal vragen naar zo’n flipthrough kan ik het wel nog eens doen 😉

Zijn jullie geïnteresseerd in nog meer flip-through video’s zoals deze van januari, of zeggen de foto’s genoeg?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Le petit requin

    Goh, ik vind zo’n video wel een keer tof, maar eigenlijk kijk ik toch makkelijker en aandachtiger naar foto’s. Als het voor jou ook nog eens veel meer werk is, dan zou ik het gewoon laten en enkel met foto’s werken.

    Ik blijf het trouwens heel leuk vinden om je spreads te vinden, geeft echt goesting om ook aan de slag te gaan (maar echt, nog altijd te tam om die recensies uit te schrijven, tss 😉 ). Misschien moet ik een ander boekje, waar ik sowieso al in schrijf, wat beginnen versieren, dat is misschien makkelijker 🙂

  • zwartraafje

    Oh tof, echt een lente lay-out en dus perfect voor de maand maart. Wat de films betreft sluit ik me mee aan bij Haaike. Ik hou van blogposts maar merk dat ik geen fan ben van vlogs. Om de een of andere reden spreken filmpjes me veel minder aan dan tekst en foto’s.