Gemaakt

Paarse bergen

In 2019 werd er naast eenhoorns haken, ook een beetje gebreid.
Het was niet zo’n vruchtbaar brei-jaar als ik mijn hoeveelheid maaksels ga vergelijken met voorgaande jaren. Ik heb het ganse jaar een beetje last gehad van startitis, waarbij ik wel heel veel plannen had en het benodigde rekenwerk deed, maar uiteindelijk de moed of zin niet vond om het project ook daadwerkelijk op te zetten.

Uiteindelijk breide ik slechts drie jurkjes, elk voor een nichtje.
Het eerste jurkje werd een re-creatie van een jurkje dat ik eerder had gemaakt.

Het originele jurkje was de allereerste keer dat ik iets in Jacquard breide en ik wou mijn techniek nog wat oefenen. Het jurkje zelf vond ik superleuk, dus besloot ik hetzelfde jurkje nog eens te maken, maar dan een paar maten groter en met ander garen.

Deze keer gebruikte ik een katoen, namelijk Scheepjes Stonewashed. Dit garen was iets ruwer aan de vingers dan de acryl die ik doorgaans gebruik, maar het was nog steeds heel zacht.

Ik had even gevreesd dat het jaquardwerk niet zou lukken met katoen, maar dit bleek een heel ongegronde vrees. Zelfs de achterkant vond ik super leuk worden.

Weer een mooi resultaat, al zeg ik het zelf. Alleen blijf ik maar moeite hebben met de lengte juist in te schatten. Ofwel zijn de jurkjes te lang of net te kort. Deze zal helaas heel snel eerder een tuniekje dan een jurkje worden, maar met een legging eronder blijft het superschattig en geslaagd 🙂

Groetjes,
Charlotte

De Details
Patroon: Banasik Tunic van Anna Rauf
Wol: Scheepjes Stone Washed in Axinite (154g), Lepidolite (33g) en New Jade (22g)
Breinaald: 4mm
Mijn steekverhouding: 10cm² = 19 steken over 33 rijen met naald 4mm
Maat: 2-3 jaar om 5 jaar te bekomen met mijn steekverhouding
Ravelry project: Purple Mountains

2 Comments