Gemaakt

Verjaardagsjurkjes

Het is ondertussen traditie geworden dat ik voor verjaardagen nichtjes iets zelf gemaakt geef en deze verjaardag was niet anders.

Deze keer koos ik voor een patroontje dat al een aantal jaar in mijn favorieten stond, maar dat ik nog nooit maakte, omdat het patroon enkel in 1 maat beschikbaar is. Het gaat over de violet dress van Shelby Dyas.
Ik maakte er echter geen paarse, maar een blauw-roos gestreepte versie van.

Ik vond de versie heel geslaagd, maar toch sloeg te twijfel toe voor de maat. Ik vrees altijd dat mijn breiwerkjes te klein zullen uitvallen, terwijl ze in werkelijkheid bijna altijd te groot zijn. Maar ja, ook hier weer die twijfel. Daarom besloot ik een tweede jurk te breien, iets groter, door de steken in het patroon zelf te herberekenen. Ik maakte de okselrand ook iets mooier door er een ribbelsteek aan toe te voegen. Deze jurk breide ik in 1 kleur, een mooi grasgroen.

Gelukkig pasten beide jurkjes perfect, zelfs met een t-shirt onder!

Groetjes,
Charlotte


De details
Patroon: Violet dress door Shelby Dyas
Wol: Zeeman Super Soft Baby in licht blauw (59g), donker blauw (28g) en koraalrood (22g) voor het gestreepte jurkje en grasgroen (105g) voor het uni-kleur jurkje
Breinaald: 4mm
Mijn stekenverhouding: 10cm² = 21 steken over 28 rijen
Maat: zoals beschreven voor het gestreepte jurkje en met een opzet van 92 steken voor het groene jurkje
Ravelry project: gestreepte jurk & groene jurk

3 Comments