Gemaakt

Truitje voor de June jurk – Tadaah

Was het gemeen van mij om jullie overlaatst op jullie honger te laten zitten over het resultaat van het truitje? Dan maak ik dit hopelijk nu helemaal goed!

Hier is ie dan, helemaal af en zelfs al een beetje pluizig van het overmatig dragen. Want ja, ik heb dit truitje al veel aan gehad, niet enkel voor op mijn June jurk.

Maar ik vermoed dat jullie eens gans de outfit, de June jurk en het truitje, samen willen zien?

  

Dit is het truitje over de jurk met de knoopjes dicht. Rechts zie je het mooie kantwerk op de rug. Echt zo blij dat ik dit extra accent nog heb toegevoegd.

De knoopjes zijn trouwens grijze parelmoer.
Ik had hier in de buurt verschillende shops en kringwinkels afgezocht naar knoopjes die zouden passen, maar vond niks dat ik mooi vond. Uiteindelijk kocht ik vrij last minute deze knoopjes op Etsy (de winkel waar ik ze kocht bestaat ondertussen blijkbaar niet meer) en vond ze perfect!

  

Maar ja, zelfs met de perfecte knoopjes draag ik het truitje eigenlijk wel vaak gewoon zoals hier linksboven, gewoon open. Zowel open als gesloten vind ik dat je alle mooie elementen nog goed ziet.
Rechts zie je dan mooi het kantwerk in de mouwen. Ik ben daar echt verliefd op. Vind het zo mooi en elegant staan. Maakt van een saaie grijze trui toch nog een feestelijk pronkstuk.

En wat vinden jullie? Was het uiteindelijk al dat reken en telwerk waard?
Ik vind alvast van wel en ergens kriebelt het wel om me nog meer aan zo’n experimenten te wagen!

Groetjes,
Charlotte

11 Comments

 • Nancy

  Waw Charlotte! Zo mooi! Ik vind de kanten accenten heel mooi uitkomen, zeker het rekenwerk waard! Heel mooi gemaakt. Leuk hè om zo iets moois zelf gemaakt te hebben

 • Nancy uit Rumbeke

  De extra kantreep op de rug getuigt weer van jouw creatieve geest. Heel mooi. Je bent overal om knoopjes gaan zoeken, schrijf je, ben je ook in de Noordstraat geweest bij Demyttenaere? Wat ze daar allemaal hebben …. en de ervaring van de uitbaatster …. je kent het winkeltje ongetwijfeld, het staat haaks “op” de kokelaarstraat en ze verkopen er naaimachines van pfaff …. nog veel succes met je handwerken!

  • Charlotte

   Dankjewel 🙂
   Ah, daar ben ik niet geweest, want ik wist niet dat ze daar knoopjes verkochten… Ik dacht dat ze daar enkel naaimachines en toebehoren hadden… Goeie tip voor de volgende keer! Merci!

   • Nancy uit Rumbeke

    Charlotte, ik weet niet wat ze daar niet hebben…… en de broer doet “scharenslijp” …. heb de mijne laten slijpen voorbije zomer …. weer superscherp om stof te snijden …. en als je domme dingen hebt gedaan weet ze ook raad hoor, om je eruit te redden … ik had met mijn overlock in mijn kleedje “gesneden” …. eenmaal de drempel daar genomen ga je steeds terug…

 • trijnewijn

  Het was also het reken en telwerk dubbel en dik waard, zo’n mooi truitje! Het past supergoed bij je jurk, die speciale stukken geven het een instant glamoureus effect en het zit je als gegoten.