Gemaakt

Mee bezig #2

Al lang is het mijn voornemen om op de blog wat meer over mijn proces in mijn verschillende haak- en breiwerkjes te schrijven. Voor sommige projecten lukt dat, voor andere horen jullie er voor het eerst over als het al af is. Een tweetal weken echter plaatste ik het eerste bericht met de titel “mee bezig” en ik plaatste er doelbewust een nummer 1 naast. In het bericht zelf ging ik er verder niet op in, maar het was toen mijn bedoeling om op regelmatige basis een nieuw “mee bezig” bericht te plaatsen. Met welke regelmaat dit ging worden was ik toen nog niet aan uit, maar nu heb ik besloten om dit te proberen om de twee weken te doen. En kijkt,vandaag is het exact 2 weken geleden dat het berichtje met nummer 1 verscheen. Dus tijd voor nummer 2!

De vorige keer was ik nog naarstig aan het breien aan mijn TARDIS-sjaal en was ik begonnen aan een tweede zeemeerminnendeken. De eerste is, zoals je al hebt kunnen lezen, ondertussen af. Het zeemeerminnendeken nog niet, maar het groeit wel gestaag.

Ik zit ondertussen aan kleurtje 3 (van 6) en ben net voorbij het punt waar ik de deken gesloten heb tot een koker.

Ziet er al een beetje meer uit als een zeemeerminnenstaart, zo met de gesloten ronde. En ik moet zeggen dat de kleurtjes me echt wel vrolijk maken!

Nu mijn laatste breiproject, de TARDIS-sjaal, is afgewerkt, ben ik aan het shoppen naar een nieuw breiproject. Er is er eentje dat al een hele tijd in mijn hoofd speelt en dit komt door het zien van deze trui:

© Zazibelle38

Ik stootte op dit project ergens in augustus nadat ik een heleboel Zeeman Julia had gekocht.
Ik had al een paar keer naar dit garen staan kijken en vooral voelen, want het is keizacht. Op internet las ik ook dat de meeste mensen nogal tevreden waren van dit garen. Ik liep op dit moment al een tijdje rond met het idee een poncho te maken en dus de eerstvolgende keer dat ik in de Zeeman kwam, kocht ik 2x tien bollen Julia, in grijs en poederroze. Jaja, als ik iets doe, dan doe ik het niet half 😉

Soit, ik had de bollen dus aangeschaft en ik heb zo de gewoonte om van vers gekocht garen eens de projecten op Ravelry te gaan opzoeken. En zo ontdekte ik die bewuste trui en werd ik op slag verliefd. En ja, het plan voor de poncho werd prompt vergeten.
De projectpagina op Ravelry linkt niet naar een patroon, maar het project werd door Zazibelle38 “Ma version du snowtracks drops design” genoemd. Dus ik ging logischerwijs even zoeken in de patronen van DROPS Design naar “snowtracks“. Dit was niet meteen raak, maar het bleek uiteindelijk “snow tracks” in twee woorden te zijn.

Snow Tracks by DROPS design

Zoals je kunt zien is het originele patroon toch wel wat anders. Als ik de versie van Zazibelle38 niet had gezien, zou ik persoonlijk nooit overwogen hebben dit patroon te maken. Enerzijds ben ik geen fan van kragen en anderzijds is dit model te lang en los om flaterend te zijn voor mijn figuur. De versie van Zazibelle38 daarentegen zie ik wel volledig zitten.

Ondertussen heb ik al wat proeflapjes met de Zeeman Julia gemaakt en heb ik het patroon al eens doorgenomen. Het is geen eenvoudig patroon, met dat kabelwerk, maar ik denk wel dat ik het aan kan. Ik zal wel eerst nog een hoop reken- en telwerk moeten doen om de juiste maat te kunnen kiezen en om te zien wat ik anders moet doen om de gewenste vorm en zo te bekomen.
Dus voorlopig zie ik het wel nog zitten, want ik vind het echt wel een prachtige trui. We zien wel wat ik zeg binnen een paar weken 😉

En waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Nanita

  Ik heb ook net bollen Julia gekocht! Ben er een “leaf shawl” mee aan het breien, man zo zacht 🙂
  Die trui wordt vast prachtig, ben benieuwd!

 • Elke

  Ik heb met de Julia een trui voor mijn zoon gebreid maar die is nog niet gewassen geweest. Ik heb gehoord dat deze erg opwolt bij het dragen. Wel erg zacht!

  • Charlotte

   Dat had ik ook al gelezen, maar ik vermoed dat opwollen steeds iets is dat voorkomt bij zachte garen met wol?
   Ben benieuwd nu naar die trui die jij maakte!

 • zwartraafje

  Zelf ben ik nog steeds aan mijn Hufflepuff-sjaal aan het werken. Morgen heb ik echter een knutselmiddag met vriendinnen en dan begin ik aan mijn 50+ kerstkaarten die ik later dit jaar wil verzenden. Tussendoor ben ik ook enkele kleinere projectjes aan het knutselen die ik wil versturen voor een aantal kerst-swaps waar ik aan mee doe.

  • Charlotte

   50+ kerstkaarten, jawadde. En dan nog allemaal zelf gemaakt. Chic! Mijn creativiteit reikt niet zo ver. Ik hou het meestal op gekochte kaarten, maar verstuur er nooit zo veel. Ik heb meestal ook moeite om een toffe originele boodschap te schrijven en eindig meestal met iets kei-cliché of generiek.

 • sigridkatkatkatoen

  Ik heb ooit eens met Julia een colsjaal gehaakt, en jammer genoeg werd die echt lelijk van het dragen, niet van het wassen. De pluisjes klitten samen en leken wel ‘vuil’ dat er aan bleef plakken. Misschien ligt dat anders voor een trui, ik hoop het maar! Maar zacht is het wel en mooie kleurtjes ook!
  Dat jij deze trui kunt breien, daar twijfel ik niet aan hoor! Veel plezier ermee!
  PS: Prachtig, die zeemeerminnenstaart, zou je hem niet stiekem houden als hij af is ? 😉

  • Charlotte

   Oei, dat klinkt niet zo aantrekkelijk met die pluisjes. Nu vrees ik een beetje voor de trui en dan vooral voor onder de oksels. Hmmm.
   Haha, de zeemeerminnenstaart vind ik zelf ook wel mooi, maar tis niet mijn maat 😉 Ik zou er misschien op het eind 1 been comfortabel in krijgen of ik kan ook voor het dwangbuis-effect gaan, haha:-D