Gemaakt

Mee bezig #1

De laatste tijd heb ik niet zo veel gehandwerkt.
Zoals altijd liggen er wel een aantal werkjes op mij te wachten, maar er komt precies niet zo veel van in huis. Niet dat ik nergens mee bezig ben. Er zijn zelfs twee werkjes waar ik afgelopen maand wel regelmatig aan heb gewerkt, namelijk één breiproject en één haakproject. Ik zeg al zo lang dat ik wat meer tussentijdse rapporten wil plaatsen van mijn handwerkjes, dus bij deze maak ik er eens werk van 😉

Het breiproject is mijn huidige treinproject en is er eentje dat al hééééééééél lang op mijn verlanglijst staat: een Doctor Who sjaal volgens het bigger-on-the-inside-patroon.
Misschien herinneren jullie je nog dat ik deze sjaal al eens opstartte in 2015, maar door een foutje te veel van mijn kant moest ik de sjaal weer uithalen. Daarna heeft het even geduurd eer ik de moed vond om een tweede poging op te starten, maar begin dit jaar zette ik er opnieuw voor op. Ik breide er dan gedurende een tijd heel regelmatig aan op de trein, maar dan werd het weer wat vergeten voor andere projecten. En dan vond ik het project terug, toen ik deze zomer aan het opruimen was.

Ik had net mijn Miette-trui afgewerkt en was nog aan niets nieuws begonnen. Ik speelde wel al met tal van ideetjes wat nu te maken, maar toen ik deze terug vond kreeg ik er meteen weer goesting in en besloot hem opnieuw in mijn werktas te steken om op de trein verder te breien. En nu ben ik eigenlijk al bezig met de laatste rijen van de TARDIS!

    

Hij wordt heel mooi, ook al zeg ik het zelf. Ik heb tijdens het breien gefascineerd zitten kijken hoe die verschillende soorten meerderingen, minderingen, rechte en averechte steken opeens een TARDIS patroon tevoorschijn wisten te toveren. Echt tof om te zien en waarschijnlijk ook de reden waarom het opeens zo veel vlotter vooruit gaat 😉

Het haakproject waar ik aan begon afgelopen maand is nog een zeemeermindeken.
Ik werd gecontacteerd door een oud-klasgenoot die mijn eerste zeemeerminnenstaart op Instagram had zien passeren met de vraag of ik het zou zien zitten er eentje te haken voor haar dochter. Mijn eerste reflex was om neen te zeggen. Ik doe dit normaal niet, iets haken op verzoek, omdat ik niet graag het gevoel heb dat ik tot iets verplicht wordt. Maar aan de andere kant wilde ik wel nog eens een staart maken, ware het alleen maar om mijn patroonnotities te verifiëren. Dus ik informeerde of er een deadline was en wat precies de wensen waren. Toen bleek dat er geen echte deadline was en ik volledig vrij spel kreeg, zegde ik toe.

Het gaat heel wat trager vooruit dan verhoopt, maar bon, liever traag en goed, dan slordig beginnen worden. Positief is ook dat ik al een paar foutjes uit mijn notities heb kunnen halen, dus hopelijk kan ik na het haken van deze staart het patroon voor jullie hier plaatsen!

En waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • moniquedrost

    De Tardis shawl wordt echt geweldig! Inderdaad ongelooflijk dat er ineens een Tardis tevoorschijn komt uit een paar breisteken… echt leuk!