Gebeurd

Inpakplezier

Mijn metekindje was jarig en haar verjaardagsfeestje was voorzien voor het weekend voor de verjaardag, maar wegens ziekte werd het geannuleerd naar een latere datum. Omdat ik het toch maar zielig vond, besloot ik om op haar verjaardag zelf langs te gaan met haar pakjes. Maar eerst moesten die nog worden ingepakt.

Omdat ik het mezelf nooit gemakkelijk maak, wilde ik ze allemaal apart inpakken. Kwestie van mijn metekindje de volle uitpakervaring te geven 😉
Mijn zelfgemaakte pakjes verpak ik altijd eerst in een zijdepapiertje voor ik het in gewoon papier verpak, dus ik besloot dit deze keer ook te doen, maar dan voor alle pakjes. Ik heb hier genoeg soorten zijdepapier liggen, dat ik bijna voor elk pakje een ander kleurtje kon kiezen.

Om het nog wat interessanter te maken, en vooral opdat ik nog zou weten wat er zich in elk pakje bevond, versierde ik elk papiertje nog met washi-tape of origami.
Zo vouwde ik twee origami flamingo’s voor de pakjes met het flamingojurkje en de flamingorok.
Het pakje met de strikjesriem werd voorzien met een origami strikje.
Een strikje werd ook gekleefd op het pakje met de pennenzak, gewoon omdat ik niet wist wat anders te vouwen.
Een origami vlinder vond ik wel passen bij het pakje met het oranje tulerokje, gezien het rokje zelf mij aan elfjes doen denken en elfjes hebben vleugels 😉
Voor de gekochte pakjes gebruikte ik eerder washi-tape. De stiften kregen een badge met haar naam en leeftijd, het trolz verrassingszakje kreeg een mooie blinkende J en de set kleurpotloden kregen een vlaggetjeslijn!

Daarna deed ik alle pakjes samen in een grote doos. Eerst alle zelfgemaakte pakjes en de gekochte extra’s.

Die werden dan verstopt onder een grote prop papier, om de indruk te wekken dat het om een fopdoos ging.

En daar bovenop kwam dan het grootste pakje, dat met de viltstiften vergezeld met de Hello Kitty stickervellen.

En dan de grote doos inpakken in een vrolijk papiertje.
Tegen dan was ik het een beetje beu om pakjes in te pakken of originele versieringen te bedenken, dat ik het sober hield.

En dan was het aan mijn metekindje om dat allemaal uit te pakken.
Het zal jullie niet verbazen dat dat uitpakken sneller ging dan het inpakken, zeker? 😉

Ze was in ieder geval blij met haar pakjes! Maar nu heb ik mezelf een beetje in de nesten gewerkt voor de volgende jaren, denk ik 😉

Hoe doen jullie dat, pakjes inpakken? Gewoon een standaard papiertje of maken jullie er ook iets extra’s van?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • sigridkatkatkatoen

    Wat geweldig leuk!!! Dat heb je goed geraden, dat uitpakken het halve plezier is 🙂 Heel mooi, jouw pakjes! Ik probeer er ook vaak iets speciaals van te maken, wat de ene keer al beter lukt dan de andere… En ja, wat ga je volgend jaar uitvinden voor Janneke? 😉

  • zwartraafje

    Vroeger probeerde ik er telkens iets heel speciaals van te maken maar nu merk ik dat ik dat vooral doe bij mensen waarvan ik weet dat ze er echt waarde aan hechten. Nu maar hopen dat Janneke niet als Harry’s neefje volgend jaar reclameert wanneer er een pakje minder is. (Sorry, ik moest weer meteen aan Harry Potter denken – het is een afwijking, ik kan er echt niet aan doen. 🙂 )