Gemaakt

Flamingojurk

Toen ik laatst de update van mijn naaiavonturen deelde, liet ik bewust een paar van mijn maaksels achterwege.
Ik maakte dus nog meer dingetjes, maar wou ze nog niet tonen, omdat ik ze cadeau wou doen aan, wie anders, mijn metekindje.

Haar verjaardagscadeau van mij bestond uit een combinatie gekochte en zelf-gemaakte pakjes. De zelf-gemaakte pakjes waren al een tijdje in de maak en vandaag wil ik jullie de eerste twee uit een reeks van vijf ondertussen zes tonen. Overdrijven? Ik? Nooit! 😉

Het begon met de naailes-opdracht volgend op de pyjama. We mochten kiezen tussen een damesrok of een meisjesjurk en omdat ik zelf niet van de rokjes ben, was de keuze snel gemaakt. Ik ging voor een eenvoudig A-lijn jurkje zonder voering, maar met beleg. Het patroon was eigenlijk voor een winterse versie in jaquard, maar ik ging voor een vrolijk zomers katoentje met flamingo’s en ananassen, want dat is in tegenwoordig.

Om het drukke stofje wat te breken, besloot ik om de halslijn en armsgaten op te smukken met paspellint. Ik kocht hiervoor zowel appelblauwzeegroen als roze en liet de keuze aan mijn metekindje. Zij koos voor appelblauwzeegroen, en gelijk had ze!
Het paspellintje opnaaien was een ander paar mouwen. Poehpoeh, wat een werk zeg! Maar het resultaat mag er zijn, ook al zeg ik het zelf 😀

Voorkant

    
De achterkant met de blinder dan blind blinde rits!

Toen het jurkje af was, kreeg ik opeens nog een idee om het jurkje nog iets extra’s te geven. Ik wou namelijk een riempje maken met een strik vooraan.
Zelf heb ik ook zo’n riempje in een soort plastic-leer en telkens als ik dat aan heb kunnen mijn nichtjes daar niet af blijven. Het zou dus zeker in de smaak vallen!

Ik had eigenlijk meteen een idee hoe ik dit riempje in elkaar ging flansen.
Ik ging het niet uit leer of iets anders stevig maken, maar gewoon in katoen en zou drukknopen of kamsnaps gebruiken om de gaatjes van de riem na te bootsen.
Op naar de stoffenwinkel dan maar. Idealiter werd de strikjesriem gemaakt in dezelfde kleur als het paspellintje, maar ik had initieel weinig hoop om exact dezelfde kleur te vinden. Maar kijk, nogal een chance dat appelblauwzeegroen ook in is tegenwoordig, want in de stoffenwinkel hadden ze meteen de juiste kleur katoen vast! En ook nog eens de exacte kleur kamsnaps! Als dat geen voorteken was dat ik die riem moest maken, dan weet ik het ook niet meer 😉

Het riempje in elkaar steken ging wonderwel en precies zoals ik het had bedacht! En het paste ook nog eens perfect bij het jurkje 😀

Op haar verjaardag kreeg mijn metekindje dan (onder ander) het jurkje met riem. Het valt nog iets te groot uit, vooral rond de schouders, maar dat had ik wel verwacht, gezien ik een grotere maat maakte. Het staat haar wel goed – ze ziet er al zo groot uit :’) – dus hopelijk heeft ze er later nog veel plezier van!!
Ik ben alleszins trots op dit maaksel. Het was trouwens ook de eerste keer dat het bij de naailes echt kriebelde om verder te naaien!

Volgende keer toon ik jullie dan een tweede deel van de verjaardagscadeautjes! Tot dan!

Groetjes,
Charlotte

10 Comments