Gemaakt

De last-minute nieuwjaarsmaaksels – deel 2

Een zelfgemaakt cadeautje voor nichtje A en nichtje E had ik nu al. Nu nog bedenken wat ik voor mijn metekindje kon maken.

De beslissing om ook een pop te maken was vrij snel gemaakt. Ik kreeg prompt het idee om een pop te maken die op haar lijkt, in de kleren die ze draagt om naar de Scouts te gaan, niet echt een uniform, maar haar vaste outfit. De aandachtselementen waren als volgt:

 • het haar moest blond zijn, met een paardenstaart en froefroe
 • qua kledij moest de pop een paarse kousenbroek, een gele rok, een witte t-shirt, een groene hoodie en bruine laarsjes dragen

Ik vond het wel leuk om een pop met zo’n duidelijk gelijkenis met mijn metekindje te maken.
Het haar helemaal goed krijgen was wel even zoeken en proberen, maar uiteindelijk kreeg ik het voor mekaar. Net als de pop voor nichtje E gaf ik deze ook een neusje, want ik vond het zo geslaagd bij de vorige. En om de saaie witte t-shirt wat op te fleuren, haakte ik haar letter op de borst.
De hoodie goed krijgen was ook wel wat moeilijk en uiteindelijk moest ik mij tevreden stellen met een kap die niet meteen functioneel is bij de pop. Als extraatje haakte ik ook nog een Scoutsdas in de kleuren van de Scouts.
Hier is ze dan, in al haar glorie, het Scoutsmeisje

Ook hier ben ik super content met mijn prestatie en het resultaat. Net wat ik wou.

En ja, eenmaal ik ben vertrokken, is er geen stoppen aan, want ik besloot om er toch nog een ballerina outfit bij te maken.

Het model van het jurkje en de tippen bleef onveranderd, maar ik koos deze keer voor een witte tutu, zodat die beter zou passen bij de paarse kousenbroek.

En dan, oef, had ik mijn drie zelfgemaakte pakjes. Een jurkje voor nichtje A, een ballerinapop voor nichtje E en een scouts/ballerinapop voor metekindje J.

       

Ik zat er even mee in dat nichtje A jaloers ging zijn, omdat zij geen pop kreeg, maar ik kon het mijn armen en handen echt niet aandoen om nog een pop te maken. Bovendien had ik ook geen tijd meer, want ik legde de laatste hand aan de pop voor metekindje J op oudejaarsdag!

Maar ik maakte mij zorgen om niks, want de reacties bij alledrie de meisjes waren goddelijk!
Metekindje J was verbouwereerd en sprakeloos. Nichtje E glunderde en begon direct te dansen met de pop. En nichtje A straalde terwijl ze het jurkje tegen zich aan knuffelde.
Ik moet jullie wel niet zeggen dat ik een heel gelukkige en trotse tante ben, zeker? Toegegeven, met een klein beetje bleinen op de vingers, maar dat zijn details, vooral als ik naar die gelukkige snoetjes kijk!

Groetjes,
Charlotte

10 Comments

 • Ilse van Kreanimo

  Heel leuk gedaan zeg!

  Ik vind amigurumi haken nog steeds het leukste!

  Trouwens ik heb op mijn blogje een wekelijkse linkparty voor creatieve bloggers en hun lezers die willen meedoen. Misschien kan jij ook wel wat dingen komen linken!

  • Charlotte

   Dankjewel!

   Bij mij begon het allemaal met amigurumi, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mijzelf nu altijd moet motiveren om er aan te beginnen. Eenmaal dat ik bezig ben vind ik het wel keileuk om te doen, maar het is niet meer mijn hoofddoel in handwerken. Je moet je er teveel bij concentreren en echt tijd voor alleen dat voorzien, terwijl ik bij veel ander haakwerk en breiwerk tegelijkertijd tv kan kijken of audioboeken kan luisteren. Jaja, rare redenering, maar van die poppen ga ik zeker nog maken, want ik heb nog keiveel ideetjes dat ik wil proberen. Wanneer? Dat is een raadsel 😉

   Och, ik kende je blog niet! Leuk om nog een Belgisch blogger te leren kennen ^_^. Ik hou het in de gaten!

 • Nanita

  Ooh, superleuke poppen! Ik ben nu bezig met iets wat ik mezelf beloofd had om eindelijk te leren: sokken breien. Met 5 DPNs. Al heel wat afgevloekt, maar ik begin het eindelijk onder de knie te krijgen 🙂
  Heel fijn, gezond en creatief 2017 gewenst!

  • Charlotte

   Sokken breien is precies in voor het moment, want ik zie het overal, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit me precies nooit heeft geïnteresseerd. Altijd leuk om een nieuwe techniek te leren, daar niet van, maar kousen, neen inspireerd me niet direct. Misschien nog niet genoeg rondgekeken?

   Ook nog een verlaat gelukkig nieuwjaar en misschien kunnen we dit jaar nog eens opnieuw afspreken?

 • Le petit requin

  Maar ale, nog zo’n prachtige pop! En al helemaal super dat je er extra kleertjes bij voorzien hebt. Kan je hen misschien af en toe als cadeautje nog een extra outfitje bezorgen 🙂
  Echt cadeautjes om trots op te zijn; geen wonder dat ze alledrie zaten te glunderen!