Gemaakt

Totjes deken

Ik schreef het gisteren al, maar ik herhaal het graag nog even. Ik werd onlangs opnieuw tante van een mooi en gezond meisje, nichtje L.
Voor nichtje L L was, was ze echter gekend onder de codenaam Totje, wat nichtje A zegt/zei tegen een popje. Dus toen ik het dekentje dat ik had gemaakt als geboortegeschenk aan het inpakken was, vond ik Totje veel leuker staan dan “de baby” of zo.

Het dekentje zelf is een volledig eigen probeersel. Ik wou persé een visgraatmotief haken in de diagonaalsteek met snoeperige kleurtjes.

Theoretisch wist ik min of meer hoe ik het gewenste effect kon bereiken, maar om de steek toch wat de oefenen en om het idee al wat uit te testen, maakte ik eerst een testdeken in willekeurige kleurtjes die ik hier had rondslingeren.

Uit deze test leerde ik dat ik de witte verbinding tussen de vierkanten niet echt mooi vond en ik dus ging moeten uitzoeken hoe ik dit kon vermijden. Uiteindelijk boodt een variant van de “join-as-you-go”-methode soelaas. Ik moest er mijn hoofdje bijhouden, maar eenmaal ik de kronkel had, was het vrij eenvoudig en kon ik voor de tv lustig doorhaken.

Mijn keuze voor de kleurtjes vond ik ook geslaagd. Telkens ik er naar kijk wordt ik er blij van. Mijn enige zorg bij het haken was dat ik hoopte dat de baby wel degelijk een meisje ging zijn, want voor een jongetje zouden deze kleuren misschien wat minder passen?

Voor de rand heb ik even getwijfeld om er iets speciaals van te maken, maar uiteindelijk opteerde ik voor een eenvoudige rechte rand in een andere schakering geel. Kwestie van niet te veel af te leiden van het visgraatmotief en de vrolijke kleurtjes.
En hier is hij dan in zijn volle glorie!

Ik ben echt heel blij met het resultaat. Origineel, maar toch duidelijk een babydeken.


De details
Patroon: Eigen creatie met behulp van de diagonaalsteek en de join-as-you-go methode voor vierkanten
Wol: Stylecraft Special DK in Sherbert (66g), Fondant (61g), Spice (31g), Lemon (63g), Citron (36g) en Sunshine voor de rand (36g)
Haaknaald: 4 mm

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: