Gebeurd

Gelukkig nieuwjaar!

Een beetje aan de late kant, maar daardoor zeker niet minder gemeend: Een heel gelukkig 2017 gewenst vol leuks, gezelligs en creatiefs!

Mijn kerstvakantie zit er sinds maandag helaas alweer op. Iets meer dan twee weken vakantie heb ik gehad, maar daar hebben jullie hier weinig van gemerkt, gezien het hier weer bijzonder stillekes was. Bewust, want ik had de laatste weken voor mijn verlof serieus last van computerogen en had me voorgenomen om zo weinig mogelijk achter het scherm te kruipen.
Niet dat ik heel mijn vakantie met mijn ogen toe heb gezeten, alhoewel het daar ook niet aan ontbrak (jeij, eindelijk eens uitslapen!).
Wat deed ik dan wel allemaal tijdens mijn kerstvakantie?

🎄 Schoonmaken Telkens ik meer dan 1 dag verlof heb, moet ik van mezelf schoonmaken. Anders komt het er niet van, ge kent dat wel. Dus ook deze keer moest het huis van boven tot beneden gekuist worden en dat doe ik het liefst in het begin van het verlof, kwestie van er van af te zijn. Plus, ik mocht van mezelf geen kerstboom zetten zolang de vloer niet was gedweild. Extra motivatie dus, ook al weet ik dat die vloer daarna toch helemaal vol pinkeling van de kerstversiering zou liggen.
Ik had graag ook mijn kleerkast uit gekuist en mijn boekenkast geordend, maar daar ben ik niet toe gekomen. Volgend verlof dan maar 😉


🎄 Boekenfestijn Ik ging ook nog eens naar het Boekenfestijn, in Gent deze keer. De boekenbuit viel deze keer al bij al wel mee:

 • De volledige Hitchhickers Guide to the Galaxy serie van Douglas Adams, een reeks die al eventjes op mijn verlanglijstje staat
 • Waar is Bernadette van Maria Semple, eentje dat ik al heel vaak de revue zag passeren bij andere bloggers
 • De Heelmeesteres van Maria V. Snyder, wat heel hoog staat aangeprezen bij mijn nichtje
 • De Zieneres van Michael Scott, waarmee ik mijn reeks over de Onsterfelijke Nicolas Flamel vervolledig. Bij mijn vorig bezoek aan het boekenfestijn kon ik boek 5 van de reeks strikken, en was dan ook aangenaam verrast dat ik nu boek 6 op de kop kon tikken!

Het Boekenfestijn werd ook gecombineerd met een IKEA-markthal bezoek, maar ook daar kon ik mijn portemonnee goed dicht houden. Ik vond het precies maar triestig que kerstversiering in de Ikea dit jaar…🎄 Shoppen Man, wat heb ik veel de winkels gedaan op het eind van 2016! Normaal ben ik niet zo voor shoppen, maar af en toe vind ik het wel eens leuk. Nog voor de solden zijn begonnen heb ik mijn buik al vol voor de rest van het jaar 😉 (zeg ik nu). Shoppen voor cadeautjes, shoppen voor kleren, shoppen voor kleren voor de mama, shoppen voor een nieuwe bril en shoppen gewoon om eens in Antwerpen geshopt te hebben.


🎄 De feesten Uiteraard werd er ook feest gevierd. Daar dient een kerstverlof überhaupt voor, hé.
Verjaardagsfeestje, kerstfeestjes, oudjaarfeestjes, nieuwjaarsfeestjes. Elk jaar opnieuw kijk ik er zowel naar uit als tegen op. Beetje zoals iedereen zeker?🎄 Musical Onverwachts ging ik ook voor het eerst van mijn leven naar een Vlaamse musical. Wegens (treurige) omstandigheden kon ik kaartjes overkopen voor de Belle & het Beest musical in Flanders Expo. En het waren echt goeie zitjes, ik zat er bijna middenin. Leuk, maar soms ook een klein beetje onwennig wanneer het voelde alsof de artiesten recht in je ogen keken bij het zingen van liedjes als “Kom er bij” of “Dood het beest”. Blijf je dan terug kijken of wend je je ogen af?
In ieder geval was het, ondanks de paar onwennige blijf-ik-kijken-of-wend-ik-mijn-ogen-af momenten, een heel leuke ervaring en denk ik dat ik wel de smaak voor musicals te pakken heb!


🎄 Ogen Door de last met computerogen drong het tot mij door dat het alweer meer dan 5 jaar geleden was dat ik mijn ogen had laten checken. Omdat ik geen afspraak had, moest ik een dagje voorzien om tijdens het spreekuur van mijn oogarts in de wachtzaal te kamperen.
Uiteindelijk is er niks abnormaals aan de hand met mijn ogen. Gewoon wat vermoeidheid en een klein beetje sterkere brilglazen nodig. En ik moet meer pauzeren en mijn ogen afwenden. Tsjah, niet zo evident met bureauwerk…
Ondertussen koos ik niet eén, maar twee nieuwe brillen uit. Hiervoor moest ik volledig vertrouwen op het oordeel van de mama en de meneer van de winkel, want een bril kiezen terwijl ge bijna niks ziet is nogal moeilijk. Altijd spannend!


🎄 Nichtje L De gebeurtenis van afgelopen maanden is ongetwijfeld de geboorte van nichtje L. *trotstrotstrots*


🎄 Cadeautjes En net zoals bijna elk jaar sinds ik redelijk bedreven ben in haken en breien, beslis ik behoorlijk last-minute dat ik mijn nichtjes een zelfgemaakt cadeau wil geven. Wat ik nu weer in elkaar flanste, toon ik uitgebreid in een volgend bericht!


🎄 TV & Cinema Naast al het bovenstaande werd er ook wel wat geluierd voor tv.
Ik keek het eerste seizoen van Salem, dat ik een tijdje terug had opgenomen. Vond het niet echt zo interessant. Beetje meh.

Daarnaast ging ik uiteraard kijken naar Fantastic Beasts and Where to find them.
❤❤❤❤❤❤ maal tienduizend. Echt heel aangenaam verrast door de film en het verhaal, dat veel meer diepgang had dan ik had verwacht. De ontknoping had ik wel al min of meer geraden, maar dat vond ik helemaal niet erg. De volgende 4 films zie ik alvast helemaal zitten, vooral met zo’n schattig, verlegen hoofdpersonage als Newt!

De Kerstaflevering van Doctor Who was ook weer een pareltje. Een heerlijk uurtje avontuur met een behoorlijke knipoog naar de klassieke superhelden. Alhoewel ik dit een toffe aflevering vond, mis ik wel een beetje de diepere verhalen met plotwendingen die tientallen afleveringen overbruggen. De ganse verhaallijn van River Song hebben de verwachtingen nogal hoog gespannen.

De kerstaflevering van Eigen Kweek, daarentegen, vond ik nogal een tegenvaller. Riekt een beetje naar uitmelkerij.

En het op Eén gehypte Als de dijken breken had mooie, beangstigende beelden, maar was nogal flauw qua verhaal. Vooral de ontknoping vond ik nogal ontgoochelend.


Sinds maandag ben ik weer aan het werk, met een kleine pauze opnieuw op dinsdag om gezelschapsspelletjes te spelen met de twee oudste van mijn broer. Deze morgen ruimde ik de kerstboom weer op, zodat het kerstgevoel nu weer volledig uit huis is verdwenen. Het was een leuke, gevulde vakantie, die – zoals elke vakantie – wel nog door een weekje extra verlof mocht worden gevolgd om te bekomen 😉 Maar we mogen niet klagen, hé!

En hoe was jullie eindejaarsperiode? Hadden jullie verlof? Goed gevierd?

10 Comments

 • Gezina

  Voor jou ook de beste wensen! Fijn om weer even met je mee te mogen lev(z)en!
  Tip voor het kopen van een bril (ik heb zelf ook een behoorlijke sterkte): laat iemand even een fotootje maken met je eventueel nieuwe bril op, dan kun je toch een klein beetje meekiezen!

  • Charlotte

   Dat van die foto hebben we geprobeerd hoor, maar er was teveel weerkaatsing in de nepglazen die erin zaten, waardoor het toch geen al te goed beeld gaf. Ondertussen heb ik mijn nieuwe brillen en geef grif toe dat de mama en de meneer van de winkel goed gekozen hebben 😀

 • Sigrid

  Leuk om jouw verslag te lezen en zo herkenbaar! Het boekenfestijn vind ik ook héérlijk en proficiat met je nieuwe nichtje!
  Benieuw naar je zelfgemaakte cadeau’s 🙂
  Groetjes, Sigrid

  • Charlotte

   Het boekenfestijn vind ik tegelijk overweldigend en heerlijk. Overweldigend omdat ik niet weet waar eerst gekeken, zoooooo veel man! En heerlijk, ja, boeken hé, dat hoef ik wel niet uit te leggen, denk ik 😉

 • Antje

  Ook ne gelukkige voor jou Charlotte !
  Vroeger toen ik ook vaak lenzen droeg, kon ik daarmee zelf zien welke bril me stond, tegenwoordig kan je goedkoop lenzen kopen, daglenzen of zo of een testpaar bestellen hier of daar gratis, kan handig zijn.
  En blijven kijken naar die musical hoor, ze kijken gewoon boven je hoofd 🙂 maar lijkt wel echt of ze je aankijken en is de bedoeling ook denk ik.
  Tof nog een nieuw nichtje, ook voor ons want dat geeft extra patroontje en verhalen .

  Groetjes van An

  • Charlotte

   Lenzen is iets dat ik al jaren zeg eens te willen proberen, maar ik kom er nooit toe om het te vragen. Toch een beetje schrik, denk ik, want ge moet aan je ogen komen, hé. Maar het lijken mij wel handige dingen ook op reis en tijdens het sporten en zo. Kan ik misschien eens gaan zwemmen zonder mij een blinde mol te voelen.
   Toen ik 16 was wou ik lenzen, maar mocht toen niet van de papa, omdat – hou je vast – zijn zus er na 10 jaar niet meer tegen kon. Tsjah, en ondertussen is het er nog steeds niet van gekomen.

 • Le petit requin

  Nog een laat gelukkig nieuwjaar! En nog eens hoera met de geboorte van je nichtje!
  Een bril moeten kopen als je zelf niets ziet, man, zooo ambetant dat ik dat vroeger vond. Zo content dat ik lenzen mocht beginnen dragen eens mijn ogen stabiel waren; om veel redenen, maar o.a. toch ook omdat ik dan tenminste zelf een bril kon kiezen 🙂

  • Charlotte

   Haha, mjah, ik zal toch eens de moed moeten vinden om naar lenzen te informeren. Ik denk dat mijn vader met zijn vroege weigering om mij lenzen toe te staan, mij toch ergens een verborgen schrik heeft bezorgd. Dit jaar! Dan toch een voornemen 😉