Gemaakt

De risico’s van het voorraad-breien

Toen ik het Bulle-patroon breide voor nichtje E, vond ik het patroon zo leuk wegbreien dat, toen die af was, ik meteen aan nog eentje wou beginnen .

Bulle 03

Naast dat ik het patroon zo fijn vind breien, met een heel leuk resultaat, vond ik het ook fantastisch dat ik het jurkje had kunnen breien met alleen maar garen uit voorraad. Ideaal om een paar bolletjes uit die talloze bakken te verwerken.

pale_rose__1080__medium2

Dus toen de fel-roze Bulle af was, dook ik weer in mijn bakken wolletjes op zoek naar nog meer bolletjes die ik in dit jurkje kon omtoveren. Zo stootte ik op anderhalve bol Stylecraft Special DK in Pale Rose. Na wat rekenen en tellen bleek dat die anderhalve bol genoeg zou moeten zijn om de Bulle in maatje 3/4 jaar te breien. Volgens het patroon zou ik zo’n 430m nodig hebben, terwijl ik 451m had. In theorie zou dit dus moeten lukken.

bulle-2-01

Ge voelt hem waarschijnlijk al komen?
De theorie is helaas niet altijd gelijk aan de praktijk. Mijn vrees om niet genoeg wol te hebben begon te knagen toen ik aan de mouwen moest beginnen. Ergens hoopte ik nog dat het ging lukken, maar toen ik één mouw af had restte mij alleen nog een klein bolletje.
Slechts 4 grammetjes heb ik nog, terwijl ik eigenlijk iets meer dan het dubbel nodig zou hebben.

bulle-2-02

Ik heb ondertussen al de rest afgewerkt. De zakken zijn gebreid en de eindjes zijn weg gestopt, maar dat ene mouwtje blijft een gapend gat.

Stom hé? Er zo dichtbij zijn, maar niet verder kunnen. Toch niet zonder weer wol te moeten kopen. Maar er is misschien nog een oplossing, als jullie kunnen helpen? Daarom deze warme oproep:

Is er iemand die nog een klein restje (8g zou voldoende moeten zijn) Stylecraft Special DK in kleur Pale Rose (1080) heeft liggen die ze niet meer nodig heeft en het mij wil toesturen?
Laat mij zeker iets weten. Je zou me er enorm mee helpen! En uiteraard betaal ik voor de postzegel!

5 Comments

 • Nanita

  Wat een mooi kleedje!
  Oh stom stom, ik heb met de verhuis al m’n wolrestjes weggedaan, en daar zat wel degelijk nog Pale Rose tussen 🙁 Anders ook eens via Ravelry proberen? Veel succes!

  • Nanita

   Ook net bedacht: de mouwen allebei in een streepjespatroon breien? Pale Rose gecombineerd met iets anders?

   • Charlotte

    Ahum, ik heb net deze morgen weer een gigantische hoeveelheid Stylecraft besteld. Ik had ook nog twee kleurtjes te kort voor het idee dat ik heb voor het babydekentje, dus ja, drie bollekes alleen zijn de verzendkosten niet waard, hé? *bloosbloos*
    Plus, er waren twee Belgische webwinkels die ik nog eens wou testen. Bleek dat de ene één van de benodigde kleuren niet in voorraad had, maar de andere wel, EN die gaf dan nog eens korting voor de dag van de webwinkel. Dus ja, ik ben geplooid 😉