Gemaakt

Bulle

In een vorig bericht vermelde ik al dat ik het patroon voor de Bulle van Oomieknits wou gaan aanpassen om op het gewilde Phildar tuniekje te gaan lijken.
Hiervoor zou ik het één-kleurige patroon moeten gaan aanpassen naar een streepjesmotief. Bovendien wil ik geen zakken, wil ik slechts T-shirt-mouwen en geen ribbeltjes rond de hals. Dus het Bulle-patroon zal toch wel een aantal veranderingen nodig hebben.

Voor ik me daar echter zorgen over maak, wilde ik eerst voeling krijgen met het eigenlijke patroon, zoals de ontwerpster het heeft voorzien.
En eigenlijk kwam dit heel goed uit, want nichtje E viert binnenkort haar verjaardag en had mij al laten verstaan dat ze graag een rrrrrroze jurk wou (jawel, met lange rollende r!).

Ik zocht en vond een fel roze wol in de gevraagde dikte en begon direct te breien.
Ook al wordt nichtje E nog maar 4, koos ik toch om de maat 5/6 jaar te breien. Het maatje kleiner was direct 3/4 jaar, wat ik vreesde net op het randeke te zijn. Bovendien kan dit modelleke het wel verdragen dat het wat los zit.
Voor de zakken koos ik een contrasterend appelgroen.

Al bij al was dit een vrij eenvoudig patroon. Het enige echte nieuwe voor mij was het breien van de mouwen. Hiervoor begon ik eerst met 4 dubbelpuntige breinaalden, wat niet zo moeilijk was, maar waarbij ik wel moeite had om geen ladders te creëren. Uiteindelijk schakelde ik na een paar rondes over naar de magische lus methode. De tweede mouw en de zakken deed ik meteen met de magische lus.

En hier is het resultaat:

Ik kan niet wachten om nichtje E hier in te zien!

En nu ik het patroon ken en begrijp, ga ik uitdokteren hoe ik de aanpassingen voor het gewenste hommeltuniekje kan maken!

Groetjes,
Charlotte


De details
Patroon: Bulle door Karen Borrel
Maat: 5/6 jaar
Wol:
  • Fuchsia: Zeeman Royal (188 gram/451,4 meter)
  • Appelgroen: Wibra Saskia (22 gram/57,1 meter)
Breinaald: 5mm & 4mm
Wijzigingen aan het patroon: Ik maakte de mouwen iets langer dan voorgesteld in het patroon (17cm i.p.v. 10cm). Ook maakte ik minder minderingen voor de mouwen, omdat ik had gelezen dat het voor veel breisters dan te strak werd. In plaats van rondom 2 steken samen te breien, maakte ik slechts om de steek een mindering.
Tijd: Van 27/04/2016 tot 22/05/2016, iets minder dan een maand dus.
Wel even moeten stoppen, omdat het (1) wat te warm werd, en (2) ik storm-op-komst pijn had in mijn rechterhand