Gelezen

Owlcrate #4

Ik verwacht één dezer dagen mijn Owlcrate voor januari, wat mij er aan deed denken dat ik vergat jullie de inhoud van mijn doos van december te tonen.
Dit is al mijn vierde Owlcrate en het thema van deze editie was ‘Get Inspired’.

Owlcrate Dec15 01

De hebbedingetjes waren deze keer:

 • Een magnetenset met woorden relevant bij het boek. De woorden kan je apart losmaken om er zelf inspirerende zinnen van te maken.
 • Een leesdagboek waarin kan bijgehouden worden welke boeken je las en wat je er van vond
 • Een kaars heerlijk geurende naar koffie en chocolade
 • Een mooie grote magneet met een kunstwerk geïnspireerd op Le petit prince
 • Een schattige notitieblok om lijstjes op bij te houden

Het boek dat ik deze keer ontving was Da Vinci’s Tiger van Laura Malone Elliott.
Het is een historische roman die zich afspeelt tijdens de Renaissance. We maken er kennis met Ginevra de’ Benci wanneer ze haar plaatsje in de kunstwereld probeert te veroveren, wat geen evidentie was voor een vrouw in die tijd. Wanneer ze vervolgens een jonge Leonardo da Vinci ontmoet verandert alles voor haar.

Klinkt intrigerend en past zeker en vast binnen het thema van inspiratie, gezien het hoofdpersonage de eer had haar portret geschilderd te zien door de meester zelf! Het is wel een boek dat ik zelf niet spontaan zou kiezen op basis van de korte inhoud, dus ik ben wel benieuwd wat het zal geven!

4 Comments

  • Charlotte

   Het schriftje zal ik later eens in meer detail tonen. Het is wel plezant 🙂
   En ja, de kaartjes zien er steeds heel leuk uit. De ene kant is een illustratie die het thema vertegenwoordigen. Op de achterkant staat dan een lijst van alle goodies in de doos 🙂