Gebeurd,  Gelezen

Owlcrate!

Ergens deze zomer kwam ik het concept Owlcrate tegen.
Dit is een soort verrassingsdoos voor (Young Adult) boeken waar je je voor kunt inschrijven. Het concept is dat er elke maand een thema wordt geselecteerd en dan wordt een doos samengesteld met 1 recent hardcover boek passend bij het thema en een aantal andere boekgerelateerde goodies in hetzelfde thema. Pas wanneer je je doos van de pakjesman in ontvangst neemt kan je te weten komen wat er precies in de doos zit.

Ik vond dit wel een leuk idee, maar via de website kwam ik te weten dat ze voor de maand augustus al volzet waren, maar dat ik me wel kon inschrijven om een berichtje te ontvangen wanneer de inschrijvingen voor de maand erop geopend werden. Gezien dat me niks kostte en me nergens toe verplichtte deed ik precies dat.

En dan kreeg ik nu net op mijn verjaardag het mailtje met de boodschap dat ik mij kon inschrijven voor de owlcrate van september, met als thema “Leading Ladies”.

Owlcrate Septemer Leading Ladies

Tjah, als Hermione Granger en Katniss Everdeen me niet over de streep konden trekken, dan toch wel zeker het feit dat ik de boodschap op mijn verjaardag kreeg. Dan ben ik sowieso al meer geneigd om zotte kosten te doen. Ge kent dat wel, genre, “Och, ja, tis toch maar één keer per jaar mijn verjaardag zeker! Cadeautje voor mezelf!”
En dus trokken de “Leading Ladies” en de verjaardag mij over de streep, ok al moest ik na het berekenen van de kosten voor verzending naar België (*slik* €45 *slik*) toch eventjes slikken

Owlcrate Sept15 01

En gisteren stond de UPS-man aan de deur met mijn pakje. Mijn allereerste Owlcrate! Man, ge kunt u niet inbeelden hoe spannend en leuk ik het vond om dat doosje te openen en uit te pakken. Hoe schattig zijn die uilenpootjes op de zijkant niet?

Owlcrate Sept15 02

En dan de inhoud. Ziet er leuk uit hé? Naast het boek zaten er nog 4 leuke goodies in het pakketje, plus nog een paar bonnen en kaartjes.

Mee met de klok:

 • Een stoffen zak geïnspireerd door de Divergent-serie. Op de tas staat het teken van de Dauntless faction, omringd door de woorden “Dauntless – The brave and fearless“.
  Ikzelf ben niet de grootste Divergent fan (was niet zo blij met het einde van de serie), maar deze tas vind ik echt cool. Zal deze zeker goed kunnen gebruiken!
 • Een hoogwaardige print van Megan Lara met Hermione Granger in de stijl van Mucha. Erg mooi en krijg zeker een ereplaatsje in mijn bescheiden bibliotheek!
 • Dit kaartje is eigenlijk een bon (reclame eigenlijk) voor de meowbox, iets owlcrate-achtigs, maar voor je kat. Tsjah. Maar ik vind de illustratie ook bijzonder mooi! Crookshanks!
 • Daenerys Targaryen in sleutelhangervorm. Heel kawaii
 • Een ketting van een pijl, overduidelijk geïnspireerd op Katniss Everdeen van The Hunger Games. Niet meteen mijn stijl, maar kan misschien een schoon cadeautje worden.

En dan toch wel het belangrijkste uit de doos, het boek:

Psst, ziede mij? ;)
Psst, ziede mij? 😉

Dumplin’ door Julie Murphy, een boek dat volgens Goodreads pas op 15 september werd gepubliceerd! Dus echt wel een erg recent boek.
En het lijkt me nog een goeike te zijn ook. Het gegeven lijkt me alvast grappig. Een beetje Miss Congeniality met meer pak aan. Heel nieuwsgierig hier naar.

Ik ben echt wel content van mijn eerste Owlcrate. Prijzig, dat wel, maar bijzonder leuk om naar uit te kijken en uit te pakken, dus daar wil ik gerust een beetje voor betalen.
En eigenlijk valt die prijs toch vrij goed mee. Na wat onderzoek op internet blijken de verschillende goodies plus het boek toch samen goed te zijn voor zo’n €43,25, dus dat ligt vrij dicht bij die €45 die ik betaalde. De Amerikanen doen natuurlijk meer profijt, omdat zij die hoge verzendkosten niet hebben. Maar voor ons Europeanen komt de Owlcrate eigenlijk min of meer uit op een nulopertatie, plus je hebt er nog het plezier en de verrassing van ook.

In oktober volgt er alvast een tweede Owlcrate, want ik was vergeten mijn inschrijving te annuleren voor vandaag. Ik kijk er alvast naar uit. Het thema dan ligt helemaal in de lijn van Halloween: Spookie!

Hadden jullie al van Owlcrate gehoord? Of iets gelijkaardigs?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

 • Monique

  Oooh wat is ie leuk!!! Wat een fantastisch initiatief, dat je elke maand verrast wordt met goodies en een boek! En echt leuke goodies ook nog! Die tas is geweldig! En de Hermione arts ook natuurlijk!!! Ik heb het boek net toegevoegd op goodreads, hij lijkt me echt leuk! Laat je volgende maand weer weten wat het is geworden? 😉 Ik zou zelfs die doos niet eens weg kunnen doen haha!

  • Charlotte

   Cool hé. Enerzijds vind ik het echt wel een hoog bedrag, maar anderzijds vond ik het zo leuk om op mijn pakje te wachten en te openen, dat het mij niks kon schelen. Vandaar dat ik vergeten was mijn subscription voor oktober te annuleren 😉

   En ja, het boek lijk mij echt een tofke. Als ik mijn huidig boek uit heb zal ik er waarschijnlijk meteen induiken 😀

   Oh ja, uiteraard verschijnt de volgende Owlcrate hier ook opnieuw!