Gebeurd,  Gepland

Waarom ik me nu weer liet gaan

In mijn vorig bericht zei ik al dat ik me weer eens had laten gaan bij een wolwinkel. Dit was ten gevolge één enkel patroontje dat ik héél graag zou maken. Het patroontje in kwestie spookt al eventjes door mijn hoofd, maar ik had me altijd al weten in te houden. Tot donderdag natuurlijk, toen ik nog een aantal leuke patroontjes bij het reeds spokende patroon voegde. En ja, dan liet ik mij gaan en kocht ik de wol voor 4 van de spokende patronen.

mieteconfiete 001

De webwinkel waar ik deze keer kocht was Miete Confiete.
Het was de eerste keer dat ik daar kocht. De hoofdreden om daar te kopen was vooral het feit dat alle pakketjes sowieso in een postpunt worden geleverd en niet thuis worden gebracht. Gezien ik weinig thuis ben wanneer de postbode of andere leverdiensten aanbellen, verkies ik steeds webwinkels die een alternatief bieden, zoals postpunten of kiala. Dit maakte Miete Confiete voor mij dus ideaal, naast het gegeven dat ze ook de wol verkocht waar ik naar op zoek was, hè 😉

En ik moet zeggen dat ik uitermate tevreden ben van de geleverde dienst!
Het pakketje werd super snel klaargemaakt en verzonden. Ik bestelde op donderdag (een feestdag) en het werd dezelfde dag nog verzonden! Voor elke statusverandering werd ik ook via e-mail op de hoogte gebracht, zodat ik steeds wist wat er gaande was. Voor het verzonden pakket kreeg ik ook een nummer, zodat ik het kon volgen met de Post!
Zo ontdekte ik dat een pakket dat besteld wordt in een West-Vlaamse winkel, voor een West-Vlaamse bestemming eerst naar het sorteercentrum in Antwerpen moet. Logisch, ja…
Soit, op maandag lag mijn pakketje al in mijn postpunt, dus heel erg snel!

En wat zat er nu allemaal in?

mieteconfiete 002

Slechts 32 bolletjes wol en een pakketje ronde steekmarkeerders voor breiwerk. Laat ik de bolletjes wol eens per gepland project overlopen.

Voor HET patroon, dat al zo lang door mijn hoofd spookte, kocht ik deze Drops Cotton Merino.

mieteconfiete 003

Het patroon in kwestie is een tuniekje van Phildar dat ik zo ongelooflijk schattig vind. Ik kan er mijn metekindje al helemaal in voorstellen!

Robe 047-T10-398
Robe 047-T10-398

En omdat een beetje wol kopen voor mij onmogelijk is, kocht ik voor nog 3 andere willekeurige patroontjes wol. Het konden er even goed 3 andere geweest zijn, of 5 of 7, maar op dat moment viel mijn oog op die. Tsjah! Deze keer zijn het wel allemaal patroontjes voor kledingstukken voor mezelf!

De eerste groep die in het winkelwagentje vlogen waren deze Drops Alpaca en Drops Safran in turkoois.

mieteconfiete 004

Het plan is er deze jurk mee te maken.

Drops winterjurk

Bij nader inzien snap ik niet echt wat me bezield heeft om voor dit patroon te gaan. Niet dat ik het niet mooi vind, in tegendeel, maar het is misschien nog wat te hoog gegrepen voor mij? :S Bovendien heb ik ook niet bepaald het figuur van het model in de foto. Dubbel- :S . Maar bon, de wol is gekocht en ik ben echt, echt wel van plan het erop te wagen. Trekt het op niks, dan geef ik het weg! :p

Daarna sprongen nog deze bolletjes Drops Safran in mijn winkelwagentje:

mieteconfiete 005

Deze zijn bedoeld voor deze leuke zomertop.

Lattice top

Nu dit patroon zie ik wel helemaal zitten! Vooral ook omdat ik dringend nood heb aan wat mooie tops voor de zomer 😀

En dan als laatste nogmaals Drops Alpaca. Maar liefst 7 okergele bolletjes plaatste ik in mijn mandje.

mieteconfiete 006

Deze zijn ook voor een top, namelijk deze.

Buttercup

Voilà, dat is het!
Nu is het maar een kwestie van er ook echt in te vliegen. Deze keer werd elk bolletje wel gekocht met een bepaald doel in gedachten, dus dat is al een grote stap voorwaarts in vergelijking met de hoofdmoot van al mijn vorige wolaankopen 😉

Groetjes,
Charlotte

7 Comments

 • jitske

  super gaaf model het laatste truitje gaat ook op mijn to do lijstje Jitske

 • Viviane

  Heel mooi allemaal!
  Weet je wat ook prima werkt als steekmarkeerders ? De kleine elastiekjes

 • Viviane

  En hier het vervolg : de kleine elastiekjes om armbandjes te maken.

  • Charlotte

   Hoi Viviane.
   Dank je voor de tip! Maar zijn die elastiekjes voor breiwerk met fijne naalden niet te groot? Ik heb die steekmarkeerders gekocht omdat mijn andere steekmarkeerders steeds in de weg van mijn handen kwamen te zitten.

 • Bernadette

  Toevallig op deze post gekomen en omdat hij zo herkenbaar is, toch eventjes open geklikt. Wat een verademing en wat een troost. Ik heb het ook, namelijk, zo moeilijk om aan de verleiding te weerstaan met als gevolg dat ik steeds meer koop als wat eigenlijk vereist is, met als gevolg dat ik met een berg bolletjes zit waar ik, op dit moment, geen bestemming voor heb. Dat is natuurlijk pure verspilling en heel jammer, maar ja;, wat doe je er aan?

  Nu mijn vraag: ben je al een van die projecten begonnen en zo ja, welke? En het zijn echt prachtige wolletjes dat je gekocht hebt hoor, ik kan heel goed begrijpen dat je de verleiding niet hebt kunnen weer staan.

  • Charlotte

   Hej Bernadette!
   Ja, ook vandaag moet ik me inhouden om niet meer te kopen. Er zijn altijd wel ergens promoties en ideeën te over. Maar ik wil echt mijn huidige voorraad wat minderen, dus ik probeer mezelf echt in toom te houden.
   Van de vier bovenstaande projecten ben ik met 2 bezig, namelijk het Phildar tuniekje (waar ik binnenkort eens over wil bloggen) en de zomertop.
   Ondertussen heb ik besloten om de jurk niet te maken (ook al heb ik de wol nu), want ik vrees dat het model toch niks voor mij is en ik wil er niet al die tijd in steken om het dan niet te dragen.
   De andere top zal voor volgende winter zijn, denk ik.