Gemaakt

Op de sukkel

Voor een project dat initieel vrij eenvoudig leek, blijk ik behoorlijk wat problemen te hebben met de droomstreepjes. Nondepietjes, zeg.

Vooreerst is die dunne wol nogal moeilijk om mee te vertrekken werken. Jeetje, en die is dan nog niet eens bedoeld voor kantwerk. Ik dacht dat ik nu toch wel wat kon breien, maar met die dunne wol zie ik veel minder wat ik doe.

Ten tweede, mijn randen bij dit project zijn een ramp. Het ziet er gewoon niet uit!
Volgens het patroon moet je telkens de eerste steek van een rij overslaan en dat is ook de techniek die ik altijd al heb gehanteerd voor strakkere randen. MAAR, omdat je bij dit project om de 2 rijen wisselt van kleur, is het behoorlijk moeilijk om de ene rand niet strakker aan te trekken dan de andere.

Na een tiental pogingen om dit project te starten met de uitgekozen wol, ben ik eerst eens kleine proeflapjes aan het maken met een iets dikkere wol.

DS 09

Zoals je kunt zien is de rand bovenaan behoorlijk slordig, om niet te zeggen dat het echt lelijk is. De rest van het patroon heb ik ondertussen onder de knie, denk ik, en ziet er wel ok uit. Maar die rand… 🙁

Voor mijn eerste pogingen volgde ik gewoon het patroon, met de overgeslagen steek. Ondertussen probeerde ik ook nog om de eerste steek gewoon te breien (geen verbetering) of om de eerste steek in de achterste lus te breien. Ik denk dat die laatste methode misschien wel de goeie wordt, maar dan zal ik eerst nog wat verder moeten oefenen om de spanning die ik moet aannemen volledig uit te dokteren.

Hebben jullie misschien nog andere tips om die eerste en laatste steek wat netter te krijgen?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Nancy uit Rumbeke

    Oeps Charlotte, ikzelf kan ook niet goed weg met verschillende kleurtjes in breiwerk. Ajour en moeilijke steken, al wat je wil, maar kleurtjes inbreien (jacquard) en wat jij aan het doen bent, sorry, can’t help you. Maar ik kan je wel wat courage wensen! Er zal zeker een volgster zijn die je wél kan helpen
    Groetjes