Gelezen

The Sugar Queen

Sugar Queen Sarah Addison Allen
Toen ik vorig jaar Garden Spells van Sarah Addison Allen uit had kocht ik meteen nog 2 boeken van haar. The Sugar Queen was daar één van en deze werd mijn eerste boek voor 2015, een zeer zoet boekje om het jaar mee te beginnen.

De 27-jarige Josey Cirrini is de enige dochter van wijlen Marco Cirrini, de rijke en gerespecteerde stichter van het Bald Slope ski reservaat. Josey woont er alleen met haar 74-jarige moeder en bijgelovige meid in een groot herenhuis in de rijke buurt van Bald Slope. Ze lijkt zich volledig verzoent te hebben met het feit dat haar leven volledig in dienst staat van haar dominante moeder. Ontsnappen doet ze alleen in haar kleerkast, waar een geheim paneel haar gigantische voorraad snoepgoed, stationsrommanetjes en reisgidsen verbergt. Maar op de eerste echte winterdag van het jaar, Josey’s favoriet seizoen, doet ze een verontrustende ontdekking. Della Lee Baker, een lokale serveerster met nogal ruwe manieren, heeft haar toevlucht gezocht in Josie’s kast en weigert deze te verlaten. Della Lee lijkt er haar missie van hebben gemaakt om Josey’s leven volledig overhoop te halen met haar ongewenste advies en hoewel Josey eerst niks anders wil dan Della Lee uit haar kast te krijgen, begint ze zich gaandeweg aan haar te hechten. Onder Della Lee’s oog begint Josey open te bloeien en vindt ze de moed om haar leven eindelijk te leven zoals zij dat wil.

The Sugar Queen is een boek als een suikerspin: zoet, plakkerig, wollig, magisch en nostalgisch. Een liefelijke vertelling over een modern Raponsje dat eindelijk haar toren kan verlaten en de buitenwereld kan ontdekken. Het perfecte boek om mee op te krullen in de zetel en in één ruk uit te lezen.

The Sugar Queen van Sarah Addison Allen is jammer genoeg nog niet vertaald naar het Nederlands

One Comment

  • Gezina

    Klinkt goed! Met mijn voornemen om meer Engelse boeken te gaan lezen, komt deze wel van pas. Heb je nog meer leuke Engelstalige tips?