Gelezen

Garden Spells

gardenspells-allen Garden Spells van Sarah Addison Allen was een toevallige ontdekking via Goodreads. Het is niet het soort boek waar ik normaal naar grijp, ik heb het eerder voor thrillers, detectives en fantasy (young adults dan toch), maar de korte inhoud intrigeerde me en ik had nog een cadeaubon van Ebooks.com 😉

De Waverleys zijn altijd al een vreemde familie geweest, met bijzondere gaven die hen tot buitenbeentjes maken in hun dorp. Zelfs hun tuin heeft een reputatie, beroemd voor zijn humeurige appelboom en eetbare bloemen met speciale krachten.
Claire Waverley heeft dankzij deze magische tuin en gaven een succesvolle traiteurzaak kunnen opbouwen, want alle dorpsgenoten weten dat gerechten gemaakt met bloemen uit de tuin de eter op een speciale manier kunnen beïnvloeden. Welke gastvrouw wil nu niet dat haar gasten door het smullen van gebakken paardenbloemknoppen en rozenbottel soep, alleen maar de schoonheid van haar huis zien en niet de gebreken?
Claire is best tevreden met haar nauwkeurig gepland en voorspelbaar leven. Maar dan staan opeens haar jongere zus en haar dochtertje voor de deur en Claire weet dat haar rustige leventje grondig verstoord zal worden.

Na het lezen van dit boek heb ik meteen nog 2 boeken van deze auteur gekocht, zonder cadeaubon. Dus ja, het viel zeer zeker in de smaak.
De sfeer die in het boek gecreëerd wordt is zo betoverend, aangrijpend en hartverwarmend dat je niet anders kan dan verder lezen. Het deed met een beetje denken aan de films van Tim Burton en dan vooral Big Fish komt aardig in de buurt, met het vleugje magie verweven in de plot. Hoewel de plot op zich vrij voor de hand ligt stoort dit helemaal niet in dit boek, ik keek er zelfs naar uit. Een echt feelgood boek dat je een glimlach en een warm gevoel bezorgd.

Garden Spells van Sarah Addison Allen is vertaald naar het Nederlands onder de titel Magie van de Liefde en kan onder andere gekocht worden bij Standaard Boekhandel en op Bol.com

One Comment

  • Jenny

    Is echt een mooi boek, heerlijk ontspannend lezen. Leuk dat je er zo tegen aan liep 🙂

    creatieve groetjes
    Jenny