Gemaakt

Vaarwel 11

In mijn post met de TARDIS wolkom had ik al aangegeven dat ik een Doctor Who fan ben.
Voor wie Doctor Who niet kent, het is heel moeilijk om kort te beschrijven hoe geweldig die serie is, maar ik probeer toch even te schetsen.

Doctor Who is een serie dat voor het eerst werd uitgezonden in 1963 op de BBC. Het gaat over een tijdreizende alien (The Doctor en niet Doctor Who) die allerhande avonturen beleeft in het verleden of de toekomst, op aarde of elders; samen met één of meerdere menselijke gezellen.
De Doctor heeft de mogelijkheid om zijn lichaam te regenereren, een eigenschap die hem werd gegeven om de serie te laten voortbestaan, ook al verlaat de hoofdrolspeler de serie.

En zo zijn we, anno 2013, aan de twaalfde (nou ja, 13de eigenlijk 😉 ) Doctor aanbeland. Op kerstmis 2013 stierf de elfde doctor en werd de twaalfde geboren 🙁 .
Hier is een foto van de 11de doctor en zijn kostuum.

11th-bow-tie

Als eerbetoon voor de 11de doctor, speelde ik al een tijdje met het idee om iets te maken. En gezien mijn vingerloze handschoentjes een beetje versleten raken, leek een nieuw paar aan de orde.
Dus waarom niet beide combineren?

Hier zijn mijn “Goodbye 11” handschoenen of ook “Bow ties are cool” handschoenen. 😀
Oh ja, en enkel de Who-fans zullen de laatste foto snappen 😉

6 Comments

 • Isabelle

  Ok ik ga je nog meer volgen dan ik al deed 😉 mijn dochter is een hele grote fan en ze legt me dat allemaal ook uit, ik heb al één keer gekeken ook, dus weet wel een beetje over wat je het hebt. De Tardis schaal werd ze al gek van, maar daar kan ze niets mee doen 😉 Maar deze handschoenen ga ik haar zeker maken, heb jij ergens een patroontje gevolgd of is het eentje van jou? Geweldig hoor, echt waar!!!!

 • Monique

  Ach, wat zijn die handwarmers leuk! Vooral dat tweed past echt perfect, je herkent meteen dat het een 11-fandom-item is! Ik heb nu wel de neiging om te blijven staren naar je laatste foto, om duidelijke redenen 😉 Don’t blink!

 • Isabelle

  Had ondertussen wat meer tijd en even rondgeneusd op je blog en gevonden!! Ik heb al één hand af, morgen de volgende, dochter superblij!!! Bedankt!

   • Isabelle

    Ik zal eens proberen van er een foto van te maken 😉 als ze ze mij nog eens laat, want ze is er onafscheidelijk van!! Ik mag er zelf geen maken voor haar vriendinnetje want het zijn haar Doctor Who handschoenen! 🙂 Nog bedankt hoor voor het schitterende idee!

    • Isabelle

     Beter laat dan nooit, heb vandaag eindelijk in de vlugte een foto mogen maken, niet perfect, maar beter dan niets, ik mail je ze 😉