Gemaakt

Even bijbenen.

Deze laatste paar maanden heb ik niet zo veel gehaakt of gebreid, maar ik heb toch een aantal kleine projectjes af. Hieronder een overzicht:

 1. Twee paar vingerloze handschoenen, naar het model van mijn eigen handschoentjes.
  DSCF1890b

  Sinds ik mijn eigen handschoentjes maakte, kreeg ik al heel vaak de vraag nog handschoentjes te maken voor x of y. Bovenstaande handschoentjes waren voor mijn meter en moeder.

  De groene waren voor mijn meter. Ze werden op exact dezelfde manier als de mijne gemaakt, maar in plaats van een strikje haakte ik een decoratieve strip. Deze haakte ik op dezelfde manier als de manchet, namelijk met gewone vasten, maar enkel in de achterste lussen.

  DSCF1888b

  De oranje zijn voor mijn moeder. Ook hier opteerde ik voor een decoratieve strip, maar deze maakte ik op basis van de gewone tunische haaksteek. Het effect van de steken op de handen werd zo nagebootst op de strip.

  DSCF1886b

  Beide paar zijn gehaakt met Drops Alpaca, mooie betaalbare alpaca wol van Garnstudio.

 2. Een vriendin van mij vroeg me of ik voor haar oma pantoffelsokjes kon maken. Die oma’s voeten passen niet meer in gewone schoenen en ze kan nu enkel nog stoffen sokken dragen.
  Sokken had ik nog nooit gemaakt, maar dan stootte ik op een eenvoudige breipatroon op Ravelry: Family Foot Warmer Slippers. Geen 4 naalden nodig, gewoon plat (heen-en-weer) gebreid en op het einde vast genaaid.

  DSCF1936   DSCF1935

  Ik gebruikte wel veel fijnere wol dan wat het patroon aangeeft, waardoor ik wat aanpassingen moest maken om de correcte afmetingen te bekomen. Dit resulteerde in een veel groter aantal steken, zodat het niet zo’n snel project werd. Maar al bij al mag het resultaat er wezen en de vriendin en haar oma waren héél content. Dat was wat telde.

 3. En dan ben ik al aan mijn laatste afgewerkte project van de laatste maanden gekomen: Een nieuwe muts voor mezelf.
  Hiervoor wou ik heel graag de mooie blauwe wol van mijn laatste Wibra aankoop gebruiken. En om het een extra glamoureuze toets te geven wou ik die combineren met een fijne zilveren draad.
  Voor het model koos ik voor het gratis patroon op Ravelry: Combination Summer Hat.

  DSCF1950   DSCF1948

  Het bovenste gedeelte van de muts is in het rond gehaakt. Het patroon viel wel wat klein uit voor mij, waardoor ik een aantal herhalingen extra haakte. De rand van de muts is dan gebreid door haaksteken op te halen en dan een ribbelsteek te breien.
  Het resultaat is niet precies zoals ik het had gewild, maar ik ben toch tevreden. Hij is al goed van pas gekomen op de fiets.

En dat is het voorlopig. Ik ben weer bijgebeend 😉

Groetjes,
Charlotte

One Comment

 • Elly Geenjaar

  Leuk hoor Charlotte, en ik maak direkt gebruik om je een heel goed en gezond 2014 toe te wensen en veel succes met je nieuwe huisje. Hartelijke groeten, Elly