Gemaakt

Vingerhaken

Een héél eind terug kocht ik bij blokker een bobijn textielgaren. Je weet wel, een beetje zoals zpagetti, maar dan van het witte merk 😉 .
Héél lang bleef de bol onaangeroerd staan. Ik had hem gekocht, omdat ik eens wou weten waar iedereen zo enthousiast over was, maar eenmaal thuis had ik geen idee wat ik er van zou maken. De tassen met zpagetti die je op het internet ziet vind ik persoonlijk niet zo mooi. Ik ben meer van het fijne werk, dan van de grove middelen. Een vaasje zag ik ook zo niet zitten; en voor een poef ging ik met één bol nooit genoeg hebben. En toen ontdekte ik deze schoonheden op Pinterest:

8Petal Flower rug - shropshirescrappersuz   doily rug - creativejewishmom  matto - huhuu4home
1. 8Petal Flower rug – 2. Doily rug – 3. Rug / Matto

Tapijtjes! Tapijtjes die gemaakt zijn met patronen voor doilies (hoe zeg je dat in het Nederlands? Kleedje vind ik veel te algemeen)! Dit is nu eens grof werk dat ik wel kan appreciëren 😀

Ik besloot dus met mijn ene bol T-shirt wol ook zo’n tapijtje te maken. Het zou inderdaad maar een tapijtje worden, maar voldoende om mij een idee te geven of ik daar graag me werk of niet.
Ik nam er de bijgekregen houten haaknaald bij en besloot gewoon wat te improviseren, op basis van de foto’s die ik mooi vond.

Mjah, veel kwam er niet van terecht. Zelfs de eerste ronde lukte me niet met de naald. Man, zo stroef en onhandig. Ik deed er mezelf meer pijn mee en het resultaat trok op niks.
Na toch nog een paar pogingen gaf ik het op. Niks voor mij!

Dus ja, de bobijn verdween weer een paar dagen in een hoekje, tot ik me bedacht dat ik toch ook moet kunnen haken zonder haaknaald? Gewoon met de vingers, dat zou toch moeten kunnen lukken?
En als ik dan zo’n idee heb, dan moet dat meteen geprobeerd worden. En jawel hoor, gewoon een haaknaald vervangen door de wijsvinger, dat lukt perfect! En het gaat nog snel ook 😀

VHT - 001b

En het resultaat is ook niet mis, vind je niet? Je ziet het er niet aan dat er geen haaknaald aan te pas kwam.

VHT - 002b

Om je een idee te geven hoe groot dit tapijtje nu geworden is, met slechts 1 bobijn heb ik er even een paar van mijn schoenen bij gezet.

VHT - 003b

Als je weet dat ik maar een maatje 38 heb, dan zie je wel dat het tapijt niet echt groot is. Maar het is groot genoeg om te voelen hoe zacht het onder de blote voeten aanvoelt.

Conclusie: ooit maak ik een groot tapijt met textielgaren en alleen mijn vingers.

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Mispa

  Hmmm ik heb het nog niet geprobeerd ben bang dat het niet mijn ding is haha.
  Ziet er wel leuk uit je kleedje om een voet warm te houden terwijl je lekker op je ander been zit en werkt aan een ander project 😉

 • Cynthia

  Wow!! wat een goed idee, met je vingers haken!
  het badmatje vind ik heel mooi enne…waarom knip je niet een paar bollen erbij door oude (of goedkoop gekochte) t-shirt vanaf de onderkant in dunne cirkel te knippen (zoals je vroeger een appeltje probeerde te schillen zonder de schil te breken)en dan lekker verder haken totdat je mat de gewenste diameter heeft… groetjes Cynthia.

 • Petri

  Leuk opgelost en mooi resultaat. Mij lukte het met een haaknaald wel trouwens. Heb een kussen gehaakt en ben nog bezig met een tas. Maar eigenlijk is deze “wol” veel te zwaar voor een tas, de lap (die ik nog in elkaar moet zetten) weegt echt loodzwaar. Dat wordt geen tas om mee te winkelen, zo’n vloerkleed is veel geschikter met dit materiaal!!!

 • Ina

  goed idee! ik heb er een mand meegehaakt ,met de haaknaald ,zwaar werk,probeerde ook eerst een tas ,maar zoals petri zegt veels te zwaar !
  heb nog een klos staan ga ik dus dat mmatje meehaken ,en is met mn vingers proberen?

 • Elly Geenjaar

  Hartstikke leuk Charlotte en je ziet inderdaad niet dat je het met je wijsvinger hebt gedaan. Chapeaud!!