Vertaald

Patroon: Ajoursjaal “Branching Out”

Patroon: Branching Out © Susan Lawrence  http://www.ravelry.com/patterns/library/branching-out
Patroon: Branching Out © Susan Lawrence
http://www.ravelry.com/patterns/library/branching-out

Deze ajoursjaal breien was een echt leerproces voor mij. Ik heb zoveel bijgeleerd over het breien! Als je als beginnend breister er eens aan toe bent om eens iets anders dan steeds recht-averecht te breien, dan is deze ajoursjaal zeker een aanrader.
Maar wees gewaarschuwd, hij is niet gemakkelijk deze sjaal, zeker niet als je alleen nog maar recht en averecht kent. Maar hij omvat de meeste steken die je moet kennen om ajourwerk te kunnen breien. Als je deze sjaal onder de knie hebt, dan kan je – volgens de ontwerpster van het patroon – gelijk welk ajourpatroon aan!

Nu, om je wat verder te helpen en je helemaal over de streep te trekken om deze eens te proberen heb ik het originele Engelstalige patroon van Susan Lawrence vertaald naar het Nederlands. Klik op onderstaande pdf-icoon om het patroon te downloaden in het Nederlands.

Vertaling van Branching Out © Susan Lawrence

De vertaling bestaat vooral uit afkortingen die één keer worden uitgelegd, bovenaan het patroon. De Nederlandstalige versies van de afkortingen haalde ik uit een breiboek, dus ik hoop dat dit de standaard gekende afkortingen zijn :unsure: .

Naast de geschreven versie van het patroon, zoals weergegeven in bovenstaande pdf, is er ook een schematische voorstelling van het patroon.
Net als bij het haken, is er voor elke breisteek een symbool, waardoor een patroon visueel kan gevolgd worden i.p.v. met kilometers tekst. Ik ben nogal visueel aangelegd, dus voor mij is deze patroonweergave veel interessanter dan de geschreven versie.
Hieronder zie je het schema voor de ajoursjaal, met vertalingen in het roze.

Ajoursjaal - Branching Out door Susan Lawrence - SCHEMA

En dat is het voor de vertaling. Hopelijk is alles duidelijk! 🙂

Als je zoals ik aan deze sjaal begint met minieme breikennis (opzetten, recht & averecht breien, afzetten), dan raad ik zoals steeds aan de zoekfunctie van YouTube ten volle te benutten 😉 .

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • Grietje

    Prachtige sjaal ! Bedankt voor het vertalen. groetjes en nog een fijne dag gewenst.