Gemaakt

Hoi Pieploi!

Hallo, hallo!

Ik kom even piepen om jullie opnieuw te tonen hoe mijn breien vordert. Mijn eerste echte werkje hangt aan de naald! Span.nend!

Laatste zondag hakte ik eindelijk te knoop door voor wat betreft de kleurtjes. Herinner je nog dat ik twijfelde tussen groen, blauw en bruin?
Wel, naarmate de tijd vorderde en ik de suggesties las die jullie me nalieten, vernauwde mijn keuze naar het groen of het blauw.

Zondag zag ik dan opeens het licht: Waarom twijfelen als ik ze gewoon allebei kan gebruiken? 🙄
Ik had me zodanig gefixeerd op het gebruik van slechts 7 kleurtjes in het patroon, dat ik daar gewoon (nog) niet bij had stil gestaan. En ja, gezien ik er toch een gewone sjaal van ga maken i.p.v. een cirkelsjaal, kan het wel geen kwaad nog wat meer af te wijken. Een beetje individualisme graag! 😉

Soit, de sjaal gaat dus met 8 kleurtjes worden gemaakt! Kan er alleen maar vrolijker op worden.

En dan het plechtige moment van de eerste officiële opzet *tromgeroffel*
Eerder besliste ik, op basis van de proeflapjes, een naald van 5mm te gebruiken. Ik wou eigenlijk eerst nog eens een naald van 6mm proberen, maar die waren overal waar ik keek uitverkocht en ik wou niet te lang meer wachten om iets te beginnen. Om tegemoet te komen aan mijn te strakke opzet, echter, gebruikte ik hiervoor een naald van 7mm, om dan de eerste echte rij met de 5mm te doen.

Het patroon vraagt om een opzet van 36 steken, maar toen ik mijn opzet natelde bleek ik er 38 te hebben. In plaats van die terug af te halen heb ik ze gewoon behouden. GO individualisme! 😆

Ondertussen heb ik al aardig wat rijen gebreid. *Telt even snel na* Al 68 rijen.

Ziet er nog niet zo lang uit, maar je kan wel al mooi het effect zien. Al 6 verschillende kleurtjes zitten er in. Ik vind het er nu al héél tof uit zien ^_^
En het toffe aan het patroon is dat het niet zo erg is dat de steken niet 100% gelijk zijn, in tegendeel, het geeft het geheel een extra dimensie. Maar zo oneffen zullen mijn steken wel niet zijn, want de breedte van de lap die ik al heb is quasi overal gelijk. 😀

Voor de mensen die zich afvragen wat er van mijn onkunde om willekeurig te werken is geworden, dat heb ik nog steeds en zal daar verzekers nooit vanaf geraken. Dus heb ik nu een willekeurige streep produceerder (in het Engels klinkt dat toch beter: random stripe generator) gebruikt om mij te helpen van het kiezen van (1) een kleurtje en (2) het aantal rijen ik met dat kleurtje zal breien.
Hier is de link voor de geïnteresseerden: Biscuit and Jam Random Stripe Generator.

Oh ja, voor de randen gebruik ik de methode die ik eerder had opgezocht, namelijk ik brei de eerste steek niet, maar zet die gewoon over. Zo vind ik de randen er wel oké uit zien!

En jullie, wat denken jullie er van?

Groetjes,
Charlotte

P.S.: dit weekend ben ik onbereikbaar, dus niet kwaad zijn als ik niet meteen antwoord!

P.P.S.: Ja, ik weet dat het de laatste tijd alleen nog over breien gaat. Ik haak nog bijna dagelijks, hoor, maar het gaat allemaal om kerstcadeautje die ik liever nog niet openbaar maak. Haken komt zeker terug aan bod, dus verlaat me nog niet :nope: :flower:

8 Comments

 • San Hoogland

  Hahaha, maar breien is toch net zo leuk als haken? Ik kan ook niet kiezen, ik haak, brei, naai kleding, borduur… Hoe kun je nu kiezen tussen al dat aaibare moois??? Geniet lekker van allebei, dan geniet ik met je vorderingen mee! ♥

 • Gezina

  Prachtig hoe je het breien aan het onderzoeken bent! Ik heb een enorme hekel aan breien, maar wordt hier haast enthousiast van! Maar goed, ik hou me voorlopig bij het haken…
  Je sjaal ziet er leuk uit zo, ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Eveline

  Dat ziet er super uit! Ik heb nog nooit catania gebruikt om te breien maar als ik dit zo zie ga ik dat toch maar eens doen! Brei ze!

 • Truus Klazen

  Ik vind de sjaal hartstikke leuk ,zover hij hij gebreid is ,wat leuk dat je dat met catania doet en andere wol ,vind het een goed idee. Ik ben een sjaal aan het haken gisteren begonne maar kon geen leuk patroontje vinden dus nu maar iets zelf verzonne ,ik haak dan met bravo coulor ,is ook leuk hoor die kleuren door elkaar ,en ik haak dan met catania bloemen voor op me kraag van me jas ,past leuk bij elkaar .
  groetjes van truus

 • Nanita

  Uitstekende oplossing! 2 vraagjes: is het niet moeilijk om twee draden samen te breien? En (help!) waar is je breinaald naartoe op de laatste foto??? Mijn ergste nachtmerrie, steken opnieuw op de naald zetten, ik doe dat altijd gedraaid! 😀
  Het ziet er echt supermooi uit, en heel origineel! x

  • Nanita

   Ooooooh annuleer de tweede vraag! Ik herinner me zonet dat je op rondbreinaalden bezig bent en de kabel is op de foto zo goed als onzichtbaar, vandaar dat ik dacht dat er een naald verdwenen was, lol! 😀 Ehhh, zondagochtend, ’t zal daaraan liggen zeker 😉

   • Charlotte

    Inderdaad, door de rondbreinaald zou je kunnen denken dat ik eventjes mijn werkje van de naald heb gehaald voor de foto 😉 . Geen paniek! Alles hangt nog mooi vaste. Vind het al een prestatie dat ik nog steeds 38 steken heb 😆

    Oh ja, het breien met twee draden valt wel mee hoor. Je moet er gewoon op letten dat je steeds beide oppikt, maar dit gaat bijna vanzelf als je ze goed vast houdt ^_^

 • Elly Geenjaar

  Goed gedaan hoor en ik laat je niet in de steek, breien is ook leuk om te doen en de kleurtjes vind ik erg leuk,dit wordt een vrolijke das