Gebeurd

Wie het kleine niet eert….

Super-content ben ik met mijn nieuwe aankoop. Gelijk een klein kind. Jawel, deze ordinaire mand heeft me echt blij gemaakt.

Je kunt wel al raden wat het doel van deze mand is, niet?
Wolletjes bijhouden, natuurlijk. En dan vooral de wolletjes waar ik nu mee aan het werken ben.

Voorheen gebruikte ik altijd plastic zakken om de bolletjes voor mijn huidig project bijeen te houden. Dat werkte wel, maar wreed netjes of praktisch was het niet. De kleurtjes lagen allemaal op en door mekaar, waardoor ik veel en lang moest graven om verder te kunnen gaan.

En dan verkochten ze deze mand in de Hema. Ik was direct verkocht en ik moet zeggen, nu ik ze al een paar dagen gebruik, kan ik me niet meer inbeelden om terug te keren naar de plastic zakken. Alle bolletjes zitten duidelijk en mooi rechtop. Het volgende kleurtje in de rij is er zo uitgevist!
De mand is trouwens niet alleen handig, maar ook nog eens mooi om naar te kijken. Ziet er alvast al veel netter uit dan een plastic zak van de Zeeman of Wibra 😉

Dus ja, het moet niet altijd duur of speciaal zijn om geapprecieerd te worden 😉

En wat met mijn lapjesdeken? Dat groeit lustig voort!

Dit is zelfs mijn nieuwe treinproject!
Elke dag neem ik twee bolletjes mee en dan haak ik vierkantjes. Soms zijn het er gewoon eentje van elke kleur, soms zijn het er meer zodat mijn deken op sommige momenten een echte groeischeut krijgt.

Ik werk momenteel aan de uitleg voor het vierkantje.
Het is een doodgewone granny square, maar blijkbaar maak ik die net ietsjes anders dan anderen op Ravelry, dus besloot ik om het hier toch even uit de doeken te doen.

De vierkantjes vastmaken gaat ook aan bod komen.
Ik gebruik voor de allereerste keer een join-as-you-go methode, namelijk deze van Attic24. Een vertaling voor de join met mijn specifiek vierkantje volgt dus ook nog!

Nog een prettige zondag!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Amarins

  Dit is nou nog eens handig zeg, ik werk ook altijd met plastic zakken en overal kun je hier wel garen vinden van de zolder tot de woonkamer. Het ergste is nog, als je iets zoekt kun je het niet vinden haha. Je vierkantjes worden super, heel erg leuk.
  Groetjes, Amarins

 • Aty

  Ik ben ook begonnen met de lappendeken, heb je een foto gestuurd. Ik vind het super hoe ver je al bent.
  Groetjes.

 • joke coops

  Ook ik werk vanuit een mand, alleen gebruik ik een plastic opbergbak met deksel, zodat als ik klaar ben ik de deksel kan sluiten. Voordeel is dat je wol niet stoffig wordt en als je klaar bent met je haakwerk, de wol die overblijft zo met bak en al kan worden opgeborgen. Ik gebruik deze bakken ook voor mijn voorraad wol. Altijd te zien wat er in de bakken zit, zodat je niet lang hoeft te zoeken.

 • Gezina

  Ik lees al een paar weekjes mee op je site, maar moest om dit bericht wel even grinniken. Ik haak nu een maand of twee, maar het eerste wat ik had was een klein mandje voor mijn bolletjes wol… Die is intussen veel te klein, dus heb ik nu een grote mand voor m’n wol. Dat kleine mandje? Dat staat nu in de grote mand met alle haaknaalden, een schaartje, werk waar ik aan bezig ben, etiketjes van bolletjes wol enz. Misschien nog een idee?

 • Lucia

  Wat een leuke site heb je! Ik ontdekte je site via de hartjesdeken (iemand had een link naar je site in haar blog gezet). Die hartjes deken ga ik zeker een keer maken!
  Ik werk ook met manden/bakken. Waar ik mee bezig ben wel in iets wat open is, maar de rest in dichte bakken (net als Joke Coops) omdat wij papiervisjes hebben die ook erg graag stof en wol lusten…
  Ik kijk uit naar je uitleg om al hakend vierkantjes aan elkaar te maken.
  Je site gaat onder favorieten zodat ik je kan volgen!

 • Ellen de Bruijn

  prachtig allemaal ben de eerste keer hier en ook heel erg blij met jou vertalingen,heb al vele engelse gemaakt,maar soms kost het me veel moeite,dus mijn dank hiervoor,ik maakte ook eind dec,een hele gekleurde lapjes deken voor mijn zoon erg mooi geworden,ik haak alleen nog maar,en overal manden door het hele huis,soms weet ik niet meer wat ik allemaal heb haha groetjes en een fijn weekend gewenst Ellen