Gemaakt

Wààààààààrm

Manman, wat is het HEET. Veel te warm om ook maar iets te doen.
Persoonlijk kan ik niet zo goed tegen deze soort warmte (i.e. 30-35 graden). Ik voel me dan zo loom en mijn armen en benen wegen als lood. Dus dit weekend is hier niet zo veel gebeurd. MAAR ik heb wel een beslissing genomen over het lapjesdeken.

Eigenlijk had ik al min of meer besloten een paar vierkantjes verder te haken toen ik mijn laatste bericht plaatste. Oké, op dat moment zagen de 5 vierkantjes er nogal disproportioneel uit, maar zoals velen ook opmerkten, dit kan zich recht trekken als er meer vierkantjes worden aangezet.
Dus ik ging gewoon verder zoals ik bezig was, met de twee verschillende haaknaalden. Ik haakte wel alleen in de morgen en avond, wanneer de hitte wat minder was, want overdag waren mijn handen veel te klam om met wol te werken.
Deze morgen haakte ik dan het 28ste vierkantje 😀

Ziet er niet slecht uit, hé?
Ook al zijn de vierkantjes niet exact dezelfde grootte, zelf op de Zeeman vierkantjes zit variatie, het geheel is toch vrij recht en gelijkmatig.

Zoals je ook kan zien zijn de rijen slechts 14 vierkantjes breed, i.p.v. de berekende 17.
Tjah, ik vergeet steeds dat haken geen exacte wetenschap is en dat sommige dingen gewoon niet berekend kunnen worden (dedju!) 😉 .

Duuuus, je kunt wel raden dat dit project een “go go go” heeft gekregen! 😀

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Nanita

  Verschrikkelijk hoe heet het was!! Nooit gedacht dat ik ooit zo zou smachten naar regen (liefst in de vorm van een kletterend onweer) 😀 Het lapjesdeken ziet er super uit, heel vrolijk! Ik ben zo blij dat het iets koeler is, dat ik aan het mijne ook nog wat kan verderwerken (geef toe, het is een beetje verslavend ;-)) x

 • annemarie

  Hoi charlotte,

  Leuke deken! Kun jij mij mischien uitleggen hoe je de granny’s aan elkaar maakt. Ik heb zelf al een aantal dekentjes gemaakt maar ik naai ze daarna aan elkaar met 1 neutrale kleur. Ik vind het zo mooi dat hier elk vierkantje 1 kleur heeft en weer aan een andere kleur vastzit zonder dat je het ziet.

  groetjes annemarie

  • Charlotte

   Dag Annemarie!
   Om de vierkantjes vast te maken gebruik ik de join-as-you-go methode, waarbij je bij het haken van het vierkantje deze meteen vast zet aan zijn buren. Een Engelstalige uitleg vind je hier. Ik plan om zelf ook een tutorial te maken voor deze specifieke vierkantjes, maar ik kan nog niet zeggen wanneer deze af zal raken…

   • annemarie

    Dank je wel voor je uitleg en link! Ik ga het proberen, heb wel al veel vierkantjes af dus die ga ik nog maar een extra rand geven…

    groetjes annemarie